مقدمه
با صدور جواز برای واردات خودروهای خارجی به بازار کشور در شهریورماه سال ۱۴۰۱، شرکتهای دولتی و خصوصی متعددی تصمیم گرفتند در این فرایند شرکت کنند. کرمان موتور نیز بهعنوان یکی از مونتاژکاران قدیمی و باسابقه کشور دست روی خودروهای برند هیوندای گذاشته تا مدلهای مختلف آن را وارد کشور کرده و در دسترس خریداران ایرانی قرار دهد. هیوندای کُنا یک کراساوور ساب کامپکت محبوب و پرطرفدار در سگمنت B است که در کنار مدلهای دیگری همچون النترا، اکسنت، i20، توسان و … به زودی در خیابانهای ایران جولان میدهد. در ادامه به بررسی مشخصات هیوندای کنا میپردازیم.
مشخصات ظاهری هیوندای کنا
هیوندای نخستین بار در سال ۲۰۱۷ از کراس اوور ساب کامپکت کنا رونمایی کرد. حدود سه سال بعد، فیسلیفت این ماشین با چهرهای بسیار جذاب و امروزی روانه بازار شد. کرمان موتور نیز قصد دارد نسخه فیسلیفت را روانه بازار ایران کند. این ماشین ۴۱۶۵ میلیمتر طول، ۱۸۰۱ میلیتر عرض و ۱۵۶۵ میلیمتر ارتفاع داشته و فاصله بین دو محور آن به ۲.۶ متر میرسد.
طراحی هیوندای کنا وارداتی مطابق با ترند جدید در بین خودروسازان مطرح جهان است. نمای مقابل خودرو شامل یک جلوپنجره ذوزنقهای میشود که چراغهای اصلی با کمی فاصله در اطراف آن جاسازی شدهاند. در بالای چراغهای اصلی، دیلایت ها به صورت چراغهای باریک و کشیده روی کاپوت دیده میشوند. در قسمت پایین، سپر اسپرت هماهنگ با جلوپنجره طراحی شده و بخشی از آن به صورت نقرهای رنگآمیزی شده تا جلوه متمایز و جذابی به خودرو ببخشد.
جانب ماشین طراحی سادهای داشته و شامل رینگهای ۱۸ اینچی آلومینیومی چندپر، روکش پلاستیکی قوس چرخها، ستونها و حاشیه مشکیرنگ پنجرهها و همینطور گارد پلاستیکی زیر دربها میشود. نمای عقب کنا، خاص و منحصر به فرد است. چراغها هماهنگ با نمای جلو طراحی شده و به صورت جداگانه در دو طرف چیده شدهاند. آنتن باله کوسهای، اسپویلر برجسته و چراغ ترمز زیر اسپویلر از دیگر مشخصات نمای عقب به حساب میآیند. وجود چراغهای قرمزرنگ و دیفیوزر نقرهای در میان سپر مشکیرنگ، حس اسپرت بودن ماشین را دوچندان کرده است.
داخل مابین هیوندای کنا
کابین Kona بر خلاف ظاهر آن، دارای طراحی ساده و معمولی است. در بخش داشبورد، نمایشگر اطلاعات سرگرمی ۸ اینچی (یا ۱۰ اینچی) به همراه دکمههای فیزیکی به حالت ایستاده جاسازی شده و دریچههای تهویه هوا در پایین آن دیده میشوند. دو دریچه تهویه گرد با حاشیه کرومی نیز در دو طرف داشبورد به چشم میخورند. فرمان حالت گرد و دایره شکل داشته و دکمههای کنترلی متعدد روی دو شاخه آن قرار دارند.
در بخش کنسول نیز خلاقیت چندانی جلبتوجه نمیکند. البته تجهیزاتی مثل پورت USB، AUX، HDMI، پد شارژ بیسیم گوشی هوشمند، استراحتگاه بازو و … کمبود خاصی را در این بخش نشان میدهد. صندلیها دارای روکش چرمی هستند و به سبب ارگونومی و ساخت عالی، حس آسایش را در سرنشینان به وجود میآورند. کابین یک ایراد بزرگ دارد و آن محدودیت فضا برای سرنشینان ردیف عقب است.
مشخصات فنی هیوندای کنا
کنا در بازار جهانی با پیشرانههای بنزینی، دیزلی، هیبریدی و حتی برقی عرضه شده، ولی کرمان موتور نسخه بنزینی آن را وارد بازار میکند. در این صورت میتوان چشمانتظار ورود کنا با موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی یا ۱.۶ لیتری توربوشارژ بود.
موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی قادر به تولید ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۱۷۹ نیوتن متر گشتاور است. این موتور به گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک با قابلیت تیپ ترونیک متصل بوده و قوای محرکه را به سمت چرخهای جلو هدایت میکند. کنای مجهز به موتور ۲ لیتری در ازای پیمایش ۱۰۰ کیلومتر مسافت ترکیبی، تنها ۶.۵ لیتر بنزین میسوزاند. این ماشین میتواند در مدتزمان ۱۰ ثانیه از حالت سکون درآمده و به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت این نسخه کنا، ۱۹۴ کیلومتر بر ساعت است
موتور ۱.۶ علیرغم حجم کمتر، قدرت بیشتری دارد. این پیشرانه با فناوری توربوشارژ تقویت شده و با گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه با قابلیت تیپ ترونیک جفت شده است که ۱۹۵ اسب بخار قدرت و ۲۶۵ نیوتن متر گشتاور موتور را بسته به انتخاب راننده، به چرخهای جلو یا هر چهار چرخ انتقال میدهد. مصرف سوخت ترکیبی در این نسخه، ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. شتاب صفر تا صد ماشین نیز در مدتزمان ۸.۱ ثانیه اتفاق میافتد. کنا در این نسخه تا ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت سرعت میگیرد.
امکانات و تجهیزات ایمنی و رفاهی کنا هیوندای
هیوندای کنا در بازار جهانی با امکانات و تجهیزات متعددی عرضه شده است. با این حال، جای تعجب ندارد که برخی آپشنهای غیرضروری برای کاهش قیمت از خودروی وارداتی حذف شوند.
نسخه فول آپشن هیوندای کنا، امکاناتی همچون سنسور نور، سنسور باران، دیلایت، چراغهای مهشکن جلو، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم اطلاعات سرگرمی با پشتیبانی از اپل کارپلی و مسیریابی ماهوارهای، بالابر شیشه برقی، آینههای جانبی برقی با قابلیت تاشوندگی، صندلیهای جلو با قابلیت تنظیم برقی به همراه گرمکن، سردکن و پشتسری فعال، استارت بدون کلید، سقف پانوراما، دوربین ۳۶۰ درجه، کروز کنترل، رادار نقطه کور، سیستم حفظ حرکت بین خطوط، شش عدد ایربگ ۱۰ نقطهای و … دارد.
سیستم کنترل پایداری (ESC)، سیستم کنترل کشش (TSC)، ترمز ضد قفل به همراه EBD، سیستم کنترل حرکت در سربالایی، ترمز کمکی و همینطور امکان انتخاب حالت مناسب برای رانندگی در برف، گلولای و شن و ماسه، از جمله امکانات ماشین در بخش ترمز و پایداری هستند.
قیمت هیوندای کنا
قیمت هیوندای کنا در بازار جهانی بین ۱۵ الی ۲۳ هزار دلار است. کراس اوورهای وارداتی امجی (MG ZS) و همینطور اشکودا (Kamiq و Kushaq) رقبای اصلی کنای هیوندای به حساب میآیند.
دیدگاهتان را بنویسید