بازار خودرو ایران با کمبود شدید خودروهای اقتصادی مواجه است، چراکه اکثر ماشینهای ارزانقیمت از دور خارج شده و دیگر تولید نمیشوند. با انقضای قانون منع واردات خودرو، آییننامه جدیدی برای ورود خودروهای خارجی به داخل کشور تنظیم شده که بر اساس آن، واردکنندگان قادر به واردات خودرو با حداکثر سقف ۱۰ و ۲۰ هزار یورو هستند. ظاهراً این استراتژی برای رفع کمبود خودروهای اقتصادی و ایجاد تعادل در بازار کشور در نظر گرفته شده است. اما با سقف ۱۰ و ۲۰ هزار یورو، چه خودروهای وارداتی اقتصادی قابلعرضه به بازار هستند؟
فولکسواگن “پولو” هاچ بک (Volkswagen Polo Hatchback)
در معرفی خودروهای وارداتی اقتصادی میتوان به خودروی ارزانقیمت فولکسواگن پولو هاچبک اشاره کرد که علاوه بر قیمت پایین، از سطح ایمنی نسبتاً بالایی برخوردار است. پولوی ۸ هزاردلاری از لحاظ ظاهری شباهت بسیاری به خودروی پرطرفدار گلف داشته و احتمالاً در صورت ورود با استقبال گرم خریداران مواجه میشود. این ماشین به موتور ۱.۵ لیتری باقدرت ۷۵ اسب بخار و گشتاور ۹۵ اسب بخار مجهز است و یک خودروی خانوادگی مخصوص گردشهای درونشهری بهحساب میآید.
رنو ترایبر (Renault Triber)
رنو ترایبر نیز با قیمت ۷۴۰۰ دلار یکی از گزینههای احتمالی برای واردات خودرو بهحساب میآید. این ماشین که در واقع یک مینی ون کوچک و جمعوجور است، از ایمنی بالایی برخوردار بوده و مصرف سوخت پایینی دارد. موتور ۱ لیتری این خودرو قادر به تولید ۷۱ اسب بخار قدرت و ۹۶ نیوتن متر گشتاور است.
نیسان مگنایت (Nissan Magnite)
مگنایت یک شاسیبلند کوچک و جذاب است که در دسته خودروهای کممصرف قرار میگیرد. این ماشین از ایمنی نسبتاً بالایی برخوردار بوده و از استاندارد آلایندگی یورو ۶ پیروی میکند. موتور ۱ لیتری این خودرو اصلاً جوانپسند و مهیج نیست، ولی با تولید ۷۱ اسب بخار قدرت و ۹۶ نیوتن متر گشتاور میتواند بهعنوان یک وسیله نقلیه خانوادگی مناسب در نظر گرفته شود.
نیسان ورسا (Nissan Versa)
حین معرفی خودروهای وارداتی اقتصادی میتوان به نام نیسان ورسا اشاره کرد. این خودرو با رنج قیمت ۱۳ الی ۱۵ هزار دلار جزو یکی از گزینههای احتمالی برای واردات خودرو بهحساب میآید. پیشرانه ۱.۶ لیتری ورسا قادر به تولید ۱۲۲ اسب بخار قدرت بوده و باتوجهبه ظاهر جذاب و تهاجمی خود بهمحض عرضه در بازار میتواند نظر قشر جوان را به خود جلب کند.
میتسوبیشی میراژ (Mitsubishi Mirage)
یکی دیگر از خودروهای وارداتی احتمالی به بازار ایران با نام میراژ G4 شناخته میشود. میراژ ۱۵ هزاردلاری محصولی از شرکت ژاپنی و خوشنام میتسوبیشی است که طرفدار بسیاری در ایران دارد. این ماشین به موتور ۱.۲ لیتری مجهز بوده و حداکثر قدرت آن به ۷۸ اسب بخار میرسد. بااینحال بدنه جمعوجور و بهینگی در مصرف سوخت میتواند میراژ را به موفقیت در بازار ایران برساند.
نیسان سانی (Nissan Sunny)
سانی بدون شک یکی از جذابترین سدان های ارزانقیمت کمپانی نیسان بهحساب میآید که با قیمتی حدود ۱۵ الی ۱۸ هزار دلار معامله میشود. این ماشین به موتور ۱.۶ لیتری مجهز بوده که قدرت آن به ۱۱۸ اسب بخار میرسد و به گیربکس CVT متصل است. در بین گزینههای اقتصادی احتمالی، سانی در دسته خودروهای قدرتمند و مستحکم قرار میگیرد که در صورت عرضه میتواند به جایگاه شایستهای در بازار ایران دست پیدا کند.
علاوه بر خودروهای بالا، میتوان گزینههای ارزانقیمت دیگری را نیز در نظر گرفت که با سقف ۲۰ هزاردلاری آییننامه همخوانی دارند. کیا سول، نیسان سنترا، کیا فورته، تویوتا کرولا، نیسان کیکس و نیسان جوک با محدوده قیمت ۱۹ هزار دلار، نیسان سنترا با محدوده قیمت ۱۸ هزار دلار، رنو سیمبل با قیمت ۱۰ هزار دلار، کیا پگاس با قیمت ۱۳ هزار دلار، کیا پیکانتو با قیمت ۱۲ هزار دلار، رنو داستر با قیمت ۱۵ هزار دلار از دیگر خودروهای وارداتی احتمالی به بازار ایران هستند. ناگفته نماند که با توجه به تحریمهای بینالمللی، تجارت مستقیم با بسیاری از شرکتهای مطرح غیرممکن است و به حضور واسطه احتیاج دارد.
دیدگاهتان را بنویسید