ایستگاه
خواندن 5 دقیقه
.
7 ماه پیش
.
90 بازدید

Kick Sensor چیست و چگونه کار می‌کند؟

Kick Sensor چیست و چگونه کار می‌کند؟

مقدمه

کیک سنسور یا سنسور تشخیص پا، یکی از بهترین اختراعات بشر است. فرض کنید هر دو دستتان با وسایل مختلف پر باشد و بخواهید آن‌ها را درون صندوق‌عقب ماشین قرار دهید. از طرف دیگر، مایل نیستید آن‌ها را روی زمین بگذارید و شخص دیگری در آن حوالی پیدا نمی‌شود که به شما در گرفتن وسایل کمک کند. اینجاست که کیک سنسور به کار می‌آید و با تشخیص نیازتان به باز کردن درب صندوق‌عقب، این لطف را در حق شما انجام می‌دهد. اما چگونه؟ برای آگاهی از پاسخ این سؤال همراه ما باشید تا با Kick Sensor و نحوه عملکرد آن آشنا شوید.

کیک سنسور چگونه کار می‌کند؟

همان‌طور که انسان دارای حواس پنج‌گانه است، ماشین‌ها نیز از طریق سنسورهای متعدد که در بخش‌های مختلف به‌صورت آشکار و پنهان جاسازی شده‌اند، موقعیت را سنجیده و واکنش نشان می‌دهند. در یک خودروی معمولی حداقل ۱۰ الی ۱۵ سنسور متفاوت و در یک خودروی لوکس و پیشرفته حداقل ۱۰۰ سنسور و حسگر وجود دارند که با واحد کنترل مرکزی ماشین یا همان ایسیو در ارتباط هستند و اطلاعات مختلف را برای این واحد جمع‌آوری می‌کنند و به بیان بهتر، چشم و گوش ماشین هستند. کیک سنسور (Kick Sensor) یکی از این سنسورهای پرکاربرد است که با سنجش وضعیت، درب صندوق‌عقب را باز می‌کند.

فرض کنید یک کارتن بزرگ، چند پلاستیک پر از اقلام مختلف یا دو چمدان سنگین در دودست، یا یک ساک بزرگ در یک‌دست و یک نوزاد آرمیده در بغل دارید. در این حالت می‌خواهید درب صندوق‌عقب را باز کنید تا وسایل اضافی را درون آن قرار دهید. در خودروهای قدیمی چاره‌ای به‌جز قراردادن وسایل روی زمین یا روی درب صندوق‌عقب و سپس باز کردن آن با کلید یا دکمه نبود. ولی ماشین‌های امروزی دارای حسگر پا هستند و با تشخیص پا، نیاز شما به باز کردن درب صندوق‌عقب را درک می‌کنند و این کار را انجام می‌دهند. البته این‌طور نیست که هر زمان پایی در مقابل کیک سنسور قرار گیرد، درب صندوق‌عقب باز شود. در ادامه با جزئیات کامل به شرح عملکرد این سنسور می‌پردازیم.

کیک سنسور چطور کار می‌کند؟

لازمه باز شدن درب صندوق‌عقب با حرکت پایتان، وجود مدرکی است که نشان دهد ماشین به شما تعلق دارد. این مدرک همان ریموت خودرو است که می‌توانید آن را در دست، جیب لباس یا کیف خود نگه دارید.

سنسور تشخیص پا یا همان کیک سنسور معمولاً در زیر سپر عقب نصب می‌شود. این سنسور وظیفه دارد تا با تشخیص حرکت پای شما، قفل درب صندوق‌عقب را بازکرده و آن را به سمت بالا حرکت دهد.

کیک سنسور معمولاً در ماشین‌هایی که به فناوری ورود بدون کلید یا همان Keyless Entry مجهز هستند، یافت می‌شود. در حقیقت شرط عملکرد کیک سنسور، وجود فناوری Keylessاست. سنسور تشخیص پا عملیات باز کردن درب صندوق‌عقب را در دو مرحله انجام می‌دهد؛ یکی تشخیص پا و دیگری دریافت مجوز برای اجرای عملیات. این مجوز با تشخیص ریموت صادر می‌شود. با قرارگرفتن ریموت در نزدیکی ماشین و حرکت‌دادن پا در مقابل سنسور، درب صندوق‌عقب باز شده و جک برقی آن را به سمت بالا حرکت می‌دهد. در برخی ماشین‌ها، درب صندوق‌عقب پس از جاسازی وسایل به طور اتوماتیک بسته می‌شود، ولی در برخی دیگر، فرد شخصاً باید درب صندوق را به‌وسیله یک دکمه یا نیروی دست خود ببندد.

Kick Sensor در خودروهای مختلف

در حال حاضر اکثر ماشین‌های امروزی اعم از سدان‌ها، شاسی‌بلندها و کراس‌اوورها به سنسور تشخیص پا مجهز هستند. پشتیبانی از فناوری ورود بدون کلید مهم‌ترین شرط استفاده از کیک سنسور است. بااین‌حال، شاسی‌بلندها و کراس‌اوورها علاوه بر رعایت این شرط، می‌بایست به آپشن صندوق‌عقب برقی یا همان Power Liftgate ‌ نیز مجهز باشند. بدین ترتیب پس از تشخیص پا در مقابل سنسور، ضامن قفل صندوق‌عقب آزاد شده و درب صندوق با کمک جک برقی باز می‌شود.

ولی بر خلاف خودروهای درشت‌هیکل، سدان‌ها نیازی به وجود فناوری صندوق‌عقب برقی برای استفاده از کیک سنسور ندارند. این سدان‌ها دارای فنری هستند که پس از تشخیص پا به‌وسیله سنسور و باز شدن قفل، درب صندوق‌عقب را به‌آرامی باز می‌کنند. البته فنر تنها قادر به باز کردن درب صندوق‌عقب است. به همین خاطر برای بستن آن می‌بایست از نیروی دست استفاده کرد.

در سدان‌هایی که مجهز به صندوق‌عقب برقی و کیک سنسور هستند، فنر بازکننده وجود ندارد و باز و بسته کردن درب صندوق‌عقب به‌وسیله جک برقی انجام می‌شود. البته بسته‌شدن درب با استفاده از نیروی دست یا دکمه تعبیه‌شده زیر درب صندوق نیز امکان‌پذیر است.

چند نکته جالب درباره سنسور تشخیص پا

کیک سنسور نخستین‌بار در سال ۲۰۱۱ معرفی شد. این سنسور کاربردی ابتکار گروه Huf ‌ است و چند نکته مهم در مورد آن وجود دارد.

  • کیک سنسور در صورت روشن بودن ماشین، غیرفعال است.
  • وجود کیک سنسور مشروط به وجود آپشن سیستم ورود و خروج بدون کلید است.
  • اگر بیش از یک ثانیه پای خود را در مقابل سنسور قرار دهید، درب صندوق‌عقب باز نمی‌شود.
  • اگر دومرتبه به طور متوالی پای خود را زیر سپر تکان دهید، کیک سنسور عمل نمی‌کند.
  • تارای ایران‌خودرو جزو نخستین ماشین‌های داخلی مجهز به سنسور تشخیص پا است.

جمع‌بندی

سنسور تشخیص پا یا همان کیک سنسور از سال ۲۰۱۱ وارد حوزه خودروسازی شده و از همان بدو ورود، مورد استقبال خودروسازان و رانندگان قرار گرفته است. این سنسور به شما کمک می‌کند تا بدون نیاز به دخالت دست، و تنها از طریق تکان‌دادن پا، درب صندوق‌عقب را باز کنید. البته کیک سنسور تنها در خودروهایی قابل‌پیاده‌سازی است که دارای سیستم ورود بدون کلید باشند. از بین خودروهای تولید داخل، سنسور تشخیص پا در لیست آپشن‌های تارای ایران‌خودرو دیده می‌شود.

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0