ایستگاه
خواندن 5 دقیقه
.
2 سال پیش
.
3 بازدید

IIOT چیست؟

IIOT چیست؟

اینترنت اشیا صنعتی یا IIoT یکی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های صنعتی است و به‌اختصار به آن Industry 4.0 یا انقلاب صنعتی چهارم گفته می‌شود.

برخی از فواید (اینترنت اشیا صنعتی) IIoT چیست؟ اینترنت اشیا صنعتی می‎تواند به طرز چشمگیری زمان «داون تایم» را کاهش دهد، مدل‌های جدید کسب‌وکار را به وجود ‌آورد، سبب بهبود تجربه مشتری ‌شود و یا می‌تواند میزان تاب‌آوری (انعطاف‌پذیری) سازمان‌ها را افزایش دهد. برای مثال، در دوران COVID-19 ابزارهای مدیریت دیجیتالی و ارتباطات پایدار به برخی از شرکت‌ها این امکان را داد تا با تنظیم سریع ظرفیت تولید و به طور هم‌زمان به‌کارگیری و حمایت از عملیات‌های از راه دور، بتوانند سریع و مؤثر به تغییرات بازار پاسخ داده و با آن همراه شوند.

شرکت‌هایی که از IIoT برای تحول دیجیتالی در تولید استفاده می‌کنند، می‌توانند هفت مورد راهنمای (guideposts) زیر را برای همسو و هم‌راستاسازی حوزه‌های کسب‌وکار، سازمان و فناوری‌شان و همچنین کمک به سایر رهبران این حوزه دنبال کنند تا بتوانند با موفقیت، سازمان‌های خود را در موقعیتی قرار دهند که بتوانند از تمام مزایای IIoT به طور کامل بهره‌مند شوند:

کسب‌وکار

شناسایی و اولویت‌بندی موارد استفاده

تمرکز بر راه‌اندازی و توانمندسازی کارخانه‌

سازمان

توجه به مدیریت اجرا و تغییر

ایجاد قابلیت‌ها و پذیرش روش‌های جدید کارکردن

فناوری

توجه به IIoT (اینترنت اشیا صنعتی) و زیرساخت داده، با تمرکز بر طراحی پلتفرم مرکزی که شامل امنیت سایبری IT/OT (فناوری اطلاعات/ فناوری عملیات) هم باشد

در انتخاب پلتفرم IIoT به‌ضرورت فضای ابری در امر تولید توجه کنید

پایش زیست‌بوم (اکوسیستم) فناوری

درباره موارد استفاده B2B اینترنت اشیا چه چیزهایی باید بدانیم؟

راه‌‌کار‌های اینترنت اشیا B2B ‌، بیشترین ارزش اقتصادی که IoT ‌ از ابتدا به وجود آورده است را شامل می‌شوند. برای مثال، در تنظیمات B2B می‌توان با ترکیب IoT و AI (هوش مصنوعی) قابلیت‌های پیش‌بینی نگهداری ماشین‌ها را بهبود بخشید، و به ارائه‌دهندگان خدمات (سرویس‌دهندگان) این امکان را داد تا در لحظه سلامت تجهیزات خود را ببینند و به‌صورت فعال موارد مختلف را قبل از هرگونه خرابی بزرگ‌تر بررسی کرده و مورد رسیدگی قرار دهند.

با آنکه رشد اپلیکیشن‌های B2C ‌ به‌خصوص باتوجه‌به پذیرش راه‌‌کار‌های اتوماسیون (هوشمندسازی) منازل، بسیار بیشتر از حد انتظار بوده است، اما تا سال 2030، ‌ برنامه‌های B2B چیزی در حدود 62 تا 65 درصد ارزش کلی IoT ‌ را شامل خواهند بود.

چه متغیرهایی می‌توانند بر پذیرش IOT تأثیر بگذارند؟

وقتی صحبت از به‌دست‌آوردن ارزش بیشتر از IoT ‌ می‌شود، همواره نظرهای مخالفی هستند که بر پذیرش آن  اثرگذارند.

سه عامل که می‌توانند پذیرش و تأثیر راه‌کار‌های IoT ‌ را سرعت ببخشند:

ارزش پیشنهادی درک شده. مشتری‌ها ارزش IoT ‌ و روشی که با آن تحولات دیجیتالی و تلاش‌های پایدار را توانمندسازی می‌کند، را می‌بینند، همانند 6/1 تریلیون دلار ارزش اقتصادی به وجود آمده از راه‌‌کار‌های  IoT ‌در سال 2020.

فناوری. فناوری مقرون‌به‌صرفه که به‌کارگیری IoT را در مقیاس وسیع، برای اکثر برنامه‌های IoT ‌ ممکن ساخته است. پیشرفت در زمینه سخت‌افزار را نیز می‌توان با پیشرفت و توسعه تحلیل‌ها، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی ادغام کرد تا دیدگاه‌های فنی و دقیق‌تر و تصمیم‌گیری‌های سریع‌تر را ممکن سازد.

شبکه‌ها. ستون اصلی IoT ‌ هستند؛ شبکه‌های 4G و 5G با عملکرد بالاتر، اکنون در اختیار بیشتر مردم هستند.

اما در نقطه مقابل، عوامل متعددی هستند که می‌توانند برای پذیرش این موضوع ایجاد مشکل کنند. این‌ موارد شامل نیاز به مدیریت تغییر (به‌دست‌آوردن ارزش در مقیاس بزرگ‌تر نیاز به همکاری بین عملگرهای مختلف خواهد داشت تا رفتارهای جدید موردتوجه قرار گیرند)، مسائل مربوط به همکاری متقابل، چالش‌های نصب و نگرانی‌هایی در زمینه امنیت سایبری و حریم شخصی می‌شوند.

اگر سازمان شما در ابتدای راه است، این نکته برای شما بسیار راه‌گشا خواهد بود که ببینید چه چیزی می‌تواند بررسی‌های IoT ‌ سازمانی شما را تسریع کند. وینکه گیزِمان، یک کارآفرین سریالی و مبتکر شبکه اشیا (Things Network)، در مصاحبه‌ای درباره اینکه «چگونه می‌توان عملکرد» گفته است: ” این را در صنعت بارهاوبارها دیده‌ایم، شما نمی‌توانید مسائل IoT ‌ را با پول حل کنید. تلاش برای حل این مسائل با پول نقد بسیار وسوسه‌انگیز است. ‌اما در واقع، این خلاقیت و تلاش برای ساده‌سازی است که سبب رسیدن به یک راه‌حل می‌شود که البته نباید پیچیده باشد.”

آیا مقیاس‌پذیری IOT ارزشی دارد؟

اگر سازمان شما از اینترنت اشیا استفاده می‌کند، در اینجا هفت اقدام مفید برای رده‌بندی آن را آورده‌ایم:

مشخص کنید که چه کسی مالک اشیا در سازمان شما است

رده‌بندی را از ابتدا شروع کنید

دقت کنید، به‌کارگیری موارد استفاده چندگانه می‌تواند مکانیسم شما را مجبور به تغییر در مدل‌های عملیاتی، گردشکار و فرایندها کند.

در زمینه نخبگان فنی سرمایه‌گذاری کنید

فقط بخش IT را تغییر ندهید، بلکه کل ساختار سازمان خود را تغییر دهید

بر تعامل‌پذیری اصرار بورزید

با ساخت و کنترل اکوسیستم‌های اینترنت اشیا به شکلی فعال محیط اطراف خود را شکل دهید

در نتیجه برای آنکه فواید اینترنت اشیا دیده شود، شرکت‌ها باید به‌جای مصارف تکی و جزئی، از این فناوری در مقیاس وسیع استفاده کنند.

 

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0