ایستگاه
خواندن 6 دقیقه
.
11 ماه پیش
.
166 بازدید

بهترین خودروهای جیپ در تمام ادوار

بهترین خودروهای جیپ در تمام ادوار

مقدمه

از سال ۱۹۴۱، جیپ شروع به تولید خودروهایی کرد که برخی از آن‌ها جزو بهترین  آفرودی‌های جهان هستند. با اینکه برند آمریکایی در سال‌های اخیر وارد سگمنت‌های دیگری نیز شده، ولی ریشه‌های آن به شاسی‌بلندهای آفرودی و قدرتمند گره‌خورده است. طی دهه‌های متمادی، مدل‌های نمادین و پیشتاز متعددی توسط جیپ به تولید رسیده‌اند که می‌توان آن‌ها را مبنای ظهور و ساخت شاسی‌بلندهای فوق‌العاده امروزی تلقی کرد. جیپ، برند بدون رقیب در دنیای آفرودی است و لیست بالابلندی از مدل‌های متنوع با کاربردهای مختلف دارد که تقریباً تمام آن‌ها مورد تحسین علاقه‌مندان و حتی منتقدین حوزه خودرو قرار گرفته‌اند.  با بررسی بهترین خودروهای جیپ در تمام ادوار همراه ما باشید.

جیپ Wrangler YJ

سال: ۱۹۸۷- ۱۹۹۵

لیست بهترین خودروهای جیپ در تمام ادوار را با رنگلر YJ آغاز می‌کنیم. این خودرو با چراغ‌های جلوی مربعی‌شکل، نخستین فیس لیفت اساسی روی رنگلر به‌حساب می‌آید که بهبودهای متعددی را دریافت کرده است. به‌عنوان‌مثال، محور ثابت جلو جای خود را به تعلیق مستقل داده تا بدین‌وسیله هندلینگ ماشین در جاده‌های مختلف آسان‌تر شود. نسخه YJ همچنین عرض محوری بیشتری به خود گرفت تا پایداری در حرکت بهبود پیدا کند. پیشرانه به‌کاررفته در این ماشین نیز قوی‌تر از مدل قبلی بود. موتور ۴ لیتری ۶ سیلندر رنگلر YJ حدود ۱۷۵ اسب بخار قدرت و ۱۹۵ نیوتن متر گشتاور آزاد می‌کند.

جیپ Commander HEMI

سال: ۲۰۰۶- ۲۰۱۰

جیپ کامندر یک شاسی‌بلند هفت‌نفره است که به‌عنوان مدل ۲۰۰۶ رونمایی شد. این خودرو روی پلتفرم مشترک با جیپ چروکی ساخته شده، ولی قامت بلندتر و فاصله میان محوری بیشتری نسبت به چروکی دارد. کامندر قوای محرکه خود را از طریق موتور ۵.۷ لیتری ۸ سیلندر تأمین می‌کند که قادر به تولید ۳۳۰ اسب بخار قدرت و ۵۰۹ نیوتن متر گشتاور است. به لطف قوای پیشرانه و بدنه محکم، کامندر به‌راحتی از پس بکسل یک خودروی ۳۴۰۰ کیلوگرمی برمی‌آید. حداکثر ظرفیت باربری خودرو نیز حدود ۷۸۰ کیلوگرم است.

جیپ Wrangler Unlimited JK

سال: ۲۰۰۷

نسخه آنلیمیتد JK در سال ۲۰۰۷ به بازار معرفی شد و خیلی زود در قلب آفرود بازها جای گرفت. این ماشین در مقایسه با مدل اصلی، درب‌های بیشتری داشته و فاصله بین دو محور آن افزایش‌یافته است. نسخه JK در زیر کاپوت از موتور ۳.۶ لیتری ۶ سیلندر استفاده می‌کند که قدرت و گشتاور آن به ترتیب به ۲۸۵ اسب بخار و ۳۵۲ نیوتن متر می‌رسد. قابلیت یدک‌کشی تا ۲۲۶۰ کیلوگرم و حمل بار تا ۷۲۵ کیلوگرم از دیگر مشخصات رنگلر JK محسوب می‌شود. همان‌طور که گفته شد، این نسخه خاص، محبوب دل آفرود بازها بود و قطعات و لوازم جانبی متعددی در بازار داشت.

جیپ CJ-5

سال: ۱۹۵۵- ۱۹۸۳

جیپ CJ-5 در سال ۱۹۵۵ رونمایی شد و خیلی سریع در صدر پرطرف‌دارترین خودروهای آفرودی زمان خود قرار گرفت. مدل CJ-5 فاصله میان محوری کوتاه‌تری نسبت به CJ-3 دارد، ولی در طول سال‌ها، پیشرانه‌های متعددی را دریافت کرده است. جیپ در مجموع ۶ پیشرانه متفاوت را برای CJ-5 ‌ عرضه کرده که ابتدایی‌ترین آن‌ها از نوع ۲.۲ لیتری ۴ عدد سیلندر و پیشرفته‌ترین موتور از نوع ۵ لیتری ۸ سیلندر است. بد نیست بدانید CJ-5 نزدیک به ۲۸ سال روی خط تولید جیپ بود و به تبدیل برند Jeep به‌عنوان رهبر تولیدکنندگان خودروهای آفرودی کمک بسیاری کرد.

جیپ CJ-7

سال: ۱۹۷۶- ۱۹۸۶

مدل CJ-7 یکی دیگر از بهترین خودروهای جیپ در تمام ادوار است که در سال ۱۹۷۶ به بازار معرفی شد. در مقایسه با مدل CJ-5، بهبودهای متعددی روی CJ-7 اعمال شده که از جمله آن‌ها می‌توان به افزایش فاصله میان دو محور جهت افزایش پایداری خودرو و آسودگی سرنشینان اشاره کرد. البته استفاده از گیربکس‌اتوماتیک را می‌توان مهم‌ترین وجه تمایز CJ7 نسبت به CJ5 در نظر گرفت. در کنار گیربکس‌اتوماتیک، عرضه پیشرانه‌های متفاوت باعث شد CJ-7 در طی ده سال ماندگاری در بازار، به فروش قابل‌توجهی دست پیدا کند.

جیپ Wagoneer

سال: ۱۹۶۳- ۱۹۹۱

جیپ واگونیر در سال ۱۹۶۳ به تولید رسید و در مدت‌زمان کوتاهی به یکی از پرطرف‌دارترین خودروهای شاسی‌بلند در بازار تبدیل شد. سواری نرم و راحت، فضای باز و جادار برای سرنشینان و حمل بار و همین‌طور طراحی لوکس کابین، دلایل اصلی محبوبیت واگونیر به شمار می‌آیند. البته پیشرانه متعددی نیز برای این خودرو ارائه شده که آخرین آن‌ها موتور ۵.۹ لیتری ۸ سیلندر است که در سال ۱۹۸۴ زیر کاپوت خودرو نشست. وودی (Woody) معروف‌ترین نسخه واگونیر است که بین سال‌های ۱۹۸۴ تا ۱۹۹۱ روانه بازار شد. این ماشین با کاربرد پنل‌های چوبی در نمای جانبی، مورد استقبال فراوان خانواده‌ها قرار گرفت.

جیپ Cherokee XJ

سال: ۱۹۸۴- ۲۰۰۱

جیپ چروکی XJ یکی از مهم‌ترین و بهترین خودروهای جیپ در تمام ادوار است، چون به تثبیت برند آمریکایی به‌عنوان پیشرو در بازار SUV ‌ کمک کرد. چروکی XJ در سال ۱۹۸۴ رونمایی شد و تغییرات و ویژگی‌های قابل‌توجهی را نسبت به CJ-7 به نمایش گذاشت. چروکی XJ با استفاده از ساختار یکپارچه‌ای تولید شده که استحکام و پایداری را بهبود می‌بخشد. این ماشین همچنین در نسخه چهارچرخ متحرک نیز قابل‌دسترس بود و در مجموع با چهار پیشرانه متفاوت ارائه شد که از یک موتور ۲.۵ لیتری ۴ سیلندر تا موتور ۴ لیتری ۶ سیلندر را شامل می‌شد.

جیپ Grand Cherokee Trackhawk

سال: ۲۰۱۸

گرند چروکی ترک هاک، قدرتمندترین شاسی‌بلند جیپ است. این ماشین از موتور ۶.۲ لیتری ۸ سیلندر با ۷۰۷ اسب بخار قدرت و ۸۷۴ نیوتن متر گشتاور بهره می‌گیرد و تنها در عرض ۳.۵ ثانیه می‌تواند از حالت سکون به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. در صورت اصرار راننده بر فشردن پدال گاز، ترک هاک تا ۲۹۰ کیلومتر بر ساعت سرعت می‌گیرد. این ماشین همچنین دارای امکانات متعددی برای بهبود عملکرد است که از جمله آن‌ها می‌توان به تعلیق انطباقی و سیستم کنترل حرکت اشاره کرد. جیپ گرند چروکی ترک هاک بدون تردید انتخاب نهایی افرادی است که به دنبال استایل، آسایش و پرفورمنس هستند.

جیپ Wrangler Rubicon

سال: ۲۰۱۸

رنگلر روبیکان در دسته بهترین خودروهای جیپ در تمام ادوار قرار می‌گیرد و آفرودی ترین خودروی تولیدشده توسط شرکت جیپ محسوب می‌شود. روبیکان به لطف موتور ۳.۶ لیتری ۶ سیلندر خود، ۲۸۵ اسب بخار قدرت و ۳۵۲ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. ویژگی‌های متعدد مثل تایرهای ۳۳ اینچی، قفل دیفرانسیل‌جلو و عقب و میل موج‌گیر جداشونده جلو و عقب، نقش مؤثری در عملکرد آفرودی فوق‌العاده خودرو ایفا می‌کنند. طراحی بی‌نظیر و قابلیت‌های چشمگیر، روبیکان را به یکی از محبوب‌ترین خودروها نزد آفرود بازها تبدیل کرده است.

ویلیس MB

سال: ۱۹۴۱- ۱۹۴۵

ویلیس ام‌بی (Willys MB) مادر تمام جیپ‌ها است و بدون هیچ چون‌وچرایی در صدر لیست بهترین خودروهای جیپ در تمام ادوار و همین‌طور در فهرست تأثیرگذارترین خودروهای جهان قرار می‌گیرد. این ماشین برای استفاده در جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۱ به تولید رسید. ویلیس ام‌بی به دلیل ساختار و طراحی مستحکم و همین‌طور بهره‌مندی از سیستم انتقال قدرت روی چهارچرخ، عالی‌ترین گزینه برای رانندگی آفرود بود و به همین دلیل خیلی زود به یکی از پرطرف‌دارترین خودروهای جهانی تبدیل شد. بد نیست بدانید که تیراژ ویلیس MB در طول جنگ جهانی دوم به ۶۵۰ هزار دستگاه رسید. در ضمن، این خودرو به‌عنوان مبنایی برای تولید یکی از نمادین‌ترین شاسی‌بلندهای تمام ادوار، یعنی جیپ CJ مورداستفاده قرار گرفته است.

 

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0