مقدمه
ورود به پمپبنزین بهعنوان یک جایگاه حساس و مستعد آتشسوزی، آداب خاص خود را دارد که همه رانندگان میبایست به آنها احترام بگذارند. بااینحال، بسیاری افراد به سبب اهمال و ناآگاهی، ممکن است اشتباهاتی را در هنگام سوخترسانی مرتکب شوند و ایمنی جایگاه و افراد حاضر را به خطر بیندازند.
یکی از مهمترین اشتباهات رانندگان هنگام بنزینزدن، پر کردن کامل باک بنزین است. این کار علاوه بر هزینه اضافی، موجب آسیبزدن به کنیستر میشود. کنیستر قطعهای است که بخار بنزین را به بنزین مایع تبدیل میکند و خرابی آن، هزینه سنگینی روی دوش مالک خودرو میگذارد.
پر کردن کامل باک همچنین باعث آلودگی و هدررفتن بنزین میشود. هنگامیکه شما با فشار روی دستگیره سعی دارید نازل را از باک خارج کنید، جریانی که بنزین را به باک وارد میکند قطع میشود، بنزین داخل کنیستر رفته و سپس روی زمین میریزد. به همین راحتی بنزین ارزشمند که سرمایه ملی بهحساب میآید را به هدر میدهید. در ضمن، ریختن بنزین روی زمین در بدترین حالت ممکن میتواند موجب آتشسوزی شود. این کار همچنین هزینههای اضافی را هم برای شما به همراه دارد، چراکه شمارنده بنزین اضافهای که روی زمین ریخته را نیز برای شما حساب میکند.
علاوه بر دو نکته بالا، پر کردن باک بنزین در جایگاههای سوخترسانی آداب خاص خود را دارد و شامل نکاتی میشود که رعایت آنها برای حفظ ایمنی و جلوگیری از بروز حوادث غیرمترقبه لازم است. توصیههای مهم حین هنگام سوختگیری شامل موارد ذیل میشوند.
خاموشکردن خودرو پیش از سوختگیری
قبل از اینکه بخواهید باک بنزین را پر کنید، حتماً وسیله نقلیه خود را به طور کامل خاموش کنید. روشن بودن اتومبیل احتمال ایجاد الکتریسیته ساکن را افزایش میدهد و ممکن است منجر به جرقه و ایجاد آتشسوزی شود. هنگامیکه اتومبیل روشن است تمام اجزای آن در حال کارکردن هستند و تماسهای پیدرپی قطعات آن میتواند باعث ایجاد جرقه شود. این جرقه با بخارات گاز و بنزین ترکیب شده و زمینه برای انفجار به وجود میآید. در ضمن، روشن بودن اتومبیل با احتمال تشکیل الکتریسیته ساکن همراه است و بازهم خطر جرقه و انفجار سلامت خودرو و سرنشینان آن را تهدید میکند. به همین دلیل بهترین کار این است ابتدا اتومبیل را به طور کامل خاموش کرده سپس اقدام به بنزینزدن کنید.
عدم استفاده از گوشی موبایل
بهمحض ورود به پمپبنزین با تابلوی «صحبت با تلفن همراه ممنوع» روبهرو میشوید. این کار حتی از سیگارکشیدن هم خطرناکتر است. در پمپبنزین تلفن همراه خود را خاموش کنید، چراکه روشن بودن تلفن همراه و صحبتکردن در حین بنزینزدن، امواج الکتریکی را وارد میدان میکند. ترکیب این امواج با بخار خارجشده از بنزین بههیچوجه خوشایند نیست و باعث انفجار میشود. مطمئناً خاموشکردن گوشی همراه در پمپبنزین برای چند دقیقه شما را از کار و زندگی نمیاندازد. برای حفظ جان و مال خود و دیگران، این توصیه مهم را جدی بگیرید.
عدم استعمال دخانیات در جایگاه سوخترسانی
بههیچعنوان در پمپبنزین سیگار نکشید. چون هر آن ممکن است باعث آتشسوزی و انفجار شود. یکی از بزرگترین خطرات در پمپبنزین استعمال دخانیات است. سیگارکشیدن علاوه بر اینکه به ریه شما آسیب وارد میکند، در محلهای خاص از جمله جایگاههای سوخترسانی، عواقب ناخوشایند و جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت. دلیل این است که دود سیگار با بخار بنزین و موارد اشتعالزای دیگر ترکیب شده و در صورت ایجاد جرقهای هرچند کوچک، فاجعه بسیار بزرگی را به وجود میآورد. صرفنظر از ترکیب دود سیگار با بخار بنزین، ممکن است سیگار از بین انگشتان شما بلغزد و روی زمین سراسر پوشیده شده از بنزین بیفتد؛ بنابراین چهبهتر که برای حفظ سلامتی خود و دیگران و جلوگیری از خطر انفجار، پیش از ورود به پمپبنزین سیگار خود را خاموش کنید.
احتیاط حین ورود و خروج نازل
در هنگام ورود و خروج نازل سعی کنید حتی یک قطره هم روی زمین نریزید. دلیل رعایت احتیاط حین ورود و خروج نازل، نهتنها صرفهجویی در مصرف سوخت، بلکه جلوگیری از انفجار و آتشسوزی است. جایگاه سوخترسانی بهعنوان یک محیط حساس و مستعد انفجار، بهدقت و رعایت احتیاط فراوان تکتک افراد نیاز دارد. هرگونه بیاحتیاطی میتواند عاقبت ناخوشایندی به همراه آورد و جان و مال افراد حاضر در جایگاه را به خطر بیندازد. تا زمانی که نازل به طور کامل وارد باک نشده، اصراری به انتقال بنزین نکنید. در مقابل تا زمانی که جریان بنزین را کاملاً قطع نکردهاید، نازل را از دریچه بیرون نیاورید. همچنین بهتر است سر باک بنزین را کمی خالی بگذارید تا در هنگام خروج نازل، قطرات بنزین روی زمین نریزند. رعایت این نکات بدیهی جزو وظایف هر رانندهای است.
توجه به زمان مناسب برای سوخترسانی
بهتر است پیش از خالیشدن کامل باک بنزین، اقدام به سوختگیری کنید، مثلاً زمانی که هنوز نصف یا یکسوم باک بنزین پر است. چون باک خالی هوای گرم بیشتری در خود نگه میدارد و همین موضوع باعث تبخیرشدن بنزین میشود. همچنین بهتر است در هوای خنک یا اول صبح برای سوختگیری اقدام کنید، چون در ساعات اولیه روز، جایگاه سوخت خلوتتر و بنزین متراکمتر است. در اکثر جایگاههای سوخترسانی، لولههای انتقال بنزین در زیر زمین تعبیه شدهاند. بدین ترتیب، وقتی هوا خنکتر است، بنزین متراکمتر و غلیظتر به جایگاه منتقل میشود.
عدم ورود فوری به داخل کابین پس از بنزینزدن
یکی از مهمترین خطراتی که هنگام بنزینزدن میتواند شما را تهدید کند، برگشتن به داخل خودرو بلافاصله بعد از زدن بنزین است. در هنگام پر کردن باک بنزین، ممکن است قطراتی روی دست یا لباس شما باقیمانده باشد. با برگشتن بدون تأخیر به داخل خودرو، اصطکاک بین دست یا لباس شما و صندلی خودرو منجر به ایجاد جرقه شده و احتمال بروز آتشسوزی افزایش مییابد. به همین خاطر بعد از بنزینزدن حداقل ۲۰ ثانیه صبر کنید و سپس وارد خودرو شوید. در ضمن بهتر است پیش از ورود به داخل کابین، دستهای خود را با دستمال پاک کنید تا از بروز حادثه ناخواسته جلوگیری شود. همچنین توصیه میشود هنگام پیادهشدن برای سوختگیری کیف پول خود را همراه داشته باشید تا به بهانه برداشتن آن فوراً به داخل خودرو برنگردید.
دیدگاهتان را بنویسید