ایستگاه
خواندن 6 دقیقه
.
1 ماه پیش
.
12 بازدید

معرفی پرسرعت‌ترین خودروهای اسپرت BMW

معرفی پرسرعت‌ترین خودروهای اسپرت BMW

مقدمه

بی‌ام‌و مدعی ساخت ماشین‌هایی با نهایت لذت رانندگی است و این ادعا در مورد بسیاری از محصولات این شرکت باواریایی صدق می‌کند. شجره خودروهای پرفورمنس و موتوراسپرت در بسیاری از محصولات بی‌ام‌و دیده می‌شود. در حقیقت واحد موتوراسپرت، سازنده برخی از خفن‌ترین و هیجان‌انگیزترین مدل‌های بیمِر (یکی از القاب بی‌ام‌و) است. اگرچه شرکت آلمانی در حال حاضر سوپرکار پرچم‌داری را در سبد خود ندارد، اما خودروهای اسپرت با نشان M چنین کمبودی را به جذاب‌ترین شیوه ممکن جبران کرده‌اند. ماشین‌های بی‌ام‌و مدت‌هاست که از مدل‌های ساده، آلمانی و بی‌معنی فاصله گرفته و به محصولات همه‌کاره و مدرن تبدیل شده‌اند. در این مقاله شما را با پرسرعت‌ترین خودروهای اسپرت BMW آشنا می‌کنیم که همگی به وسیله واحد موتوراسپرت ساخته شده‌اند.

مدل ۲۰۲۳ بی‌ام‌و M8 Competition با حداکثر سرعت ۳۰۴ کیلومتر بر ساعت

لیست پرسرعت‌ترین خودروهای اسپرت BMW را با پرچم‌دار فعلی خط تولید محصولات درون‌سوز این شرکت، یعنیM8 Competition آغاز می‌کنیم. خودروهای مدرن سری ۸ فاقد موتور ۱۲ سیلندر هستند و در عوض به واسطه موتور ۴.۴ لیتری توئین توربوی ۸ سیلندر به حرکت درمی‌آیند. این موتور ۶۱۷ اسب بخار قدرت و ۷۵۰ نیوتن متر گشتاور آزاد می‌کند و با کمک سیستم چهارچرخ متحرک xDrive و گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک ZF، شتاب صفر تا صد ۲.۵ ثانیه‌ای را برای خودرو به ارمغان می‌آورد. در صورت تداول فشار روی پدال گاز، نسخه کامپتیشن M8 به حداکثر سرعت ۳۰۴ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. بی‌ام‌و ام۸ کامپتیشن معادل خودرویی یک موشک کروز است که پرفورمنس سوپرکارها را با آسایش و رفاه ماشین‌های لوکس ترکیب می‌کند.

مدل ۲۰۱۵ بی‌ام‌و M6 Competition با حداکثر سرعت ۳۰۶ کیلومتر بر ساعت

بی‌ام‌و با عرضه سری ۶ به بسیاری از نیازهای کاربران پاسخ داد و M6 یکی از اعضای این مجموعه شمرده می‌شود. نسل F13 اگرچه با موتور قدرتمند ۱۰ سیلندر به‌کاررفته در خودروهای فرمول ۱ ساخته نشده، ولی معایب مربوط به آن را نیز ندارد. مدل F13 M6 یکی از قابل‌اطمینان‌ترین ماشین‌های M بی‌ام‌و در بازار است. این خودرو قوای محرکه خود را از پیشرانه ۴.۴ لیتری توربوشارژ ۸ سیلندر دریافت می‌کند که در تریم کامپتیشن، قدرت و گشتاور آن به ترتیب به ۶۰۰ اسب بخار و ۷۰۰ نیوتن متر می‌رسد. با سیستم xDrive و گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک، ام۶ کامپتیشن می‌تواند در مدت‌زمان کمتر از ۴ ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند، در حالی که آسایش سرنشینان را در کابین لوکس خود فراهم می‌آورد. حتی نسخه کاربردی‌تر، یعنی F06 M6 گرن کوپه چهار درب نیز پرفورمنس مشابهی را ارائه می‌دهد.

مدل ۲۰۲۲ بی‌ام‌و M5 CS با حداکثر سرعت ۳۰۶ کیلومتر بر ساعت

بی‌ام‌و در سال ۲۰۲۱ تصمیم گرفت یک سدان های‌پرفورمنس را به واحد Competition Sport اضافه کند و این‌گونه بود که M5 به عرضه درآمد. این واحد قبلا در انحصار مدل M3 بود و بعدها اسامی M2 و M4 را نیز تحت پوشش خود قرار داد. خودرو F90 M5 CS با موتور ۴.۴ لیتری توئین توربوی ۸ سیلندر، قدرتمندترین M5 ساخته‌شده توسط بی‌ام‌و به شمار می‌آید. این خودروی دو دیفرانسیل با ۶۲۶ اسب بخار قدرت و ۷۵۰ نیوتن متر گشتاور تولیدشده توسط موتور خود، می‌تواند شتاب صفر تا صد را در مدت‌زمان ۲.۶ ثانیه برآورده ساخته و تا ۳۰۶ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد. بی‌ام‌و در ساخت ام۵ سی‌اس به طور سخاوتمندانه‌ای از فیبر کربن استفاده کرده است. تعلیقی که به اندازه ۷ میلی‌متر پایین آمده و کمک‌فنرهایی که از خودرو M8 گرن کوپه گرفته شده در کنار سایر اصلاحات روی شاسی، نقش قابل‌توجهی در بهبود پرفورمنس و کارایی M5 در پیست مسابقات دارند.

مدل ۲۰۲۳ بی‌ام‌و M5 با حداکثر سرعت ۳۰۶ کیلومتر بر ساعت

مدل‌های M5 و M5 Competition برای مدت طولانی، دو محصول مجزا بودند که مسلماً عملکرد متفاوتی در جاده داشتند. اما این اختلاف در سال ۲۰۲۳ از بین رفت. ب‌ام‌و هر دو خودرو را در یک مدل با هم ادغام کرد و آن‌ها در قالب تریم‌های متفاوت به عرضه درآورد. به‌عبارت‌دیگر، مدل M5 با دو تریم ساده و کامپتیشن روانه بازار شد. قدرت تریم کامپتیشن بیشتر از تریم معمولی است. همانند سایر خودروهای پرسرعت ب‌ام‌و، این ماشین نیز از موتور ۴.۴ لیتری ۸ سیلندر توئین توربو استفاده می‌کند که بیش از ۶۰۰ اسب بخار قدرت داشته و در شرایط ایده‌آل، لذت سواری با سرعت ۳۰۶ کیلومتر بر ساعت را برای راننده فراهم می‌آورد. ام‌فایو به گیربکس ۸سرعته اتوماتیک مجهز بوده که همان گیربکس به‌کاررفته در اکثر رودسترهای برتر شرکت آلمانی است.

مدل ۲۰۱۶ ب‌ام‌و M4 DTM Champion Edition با حداکثر سرعت ۳۰۶ کیلومتر بر ساعت

نسخه چمپیون M4 DTM در سال ۲۰۱۶، مارکو ویتمن را به لقب قهرمانی رساند. پیشرانه ۶ سیلندر خطی توئین توربو به‌کاررفته در این خودرو، نسخه اصلاح‌شده موتور موجود در M4 GTS است که قدرت آن از ۴۹۳ به ۵۰۰ اسب بخار رسیده و با همین اختلاف اندک، پرفورمنس قابل‌توجهی را به نمایش می‌گذارد. برای افزایش رقابت‌پذیری، این مدل خاص از فناوری‌های پیشرفته مسابقه‌ای در بخش حرکت و تعلیق بهره می‌گیرد و بدنه و آئرودینامیک آن به طور چشمگیری بهبودیافته است. اسپلیتر جلو، دیفیوزر عقب و اسپویلر باله‌ای عقب، مواردی هستند که به نسخه چمپیون M4 DTM اجازه می‌دهند باد را شکافته و تا ۳۰۶ کیلومتر در ساعت سرعت بگیرد. همچنین کاربرد پلاستیک تقویت‌شده با فیبر کربن (CFRP) در بخشی از نواحی خاص بدنه ضمن افزایش استحکام، باعث کاهش وزن شده و نقش بسزایی در عملکرد ماشین ایفا می‌کند. به‌طورکلی، مدل ۲۰۱۶ ام‌فور دی‌تی‌ام چمپیون ادیشن مرز بین خودروهای مسابقه‌ای و اسپرت را کم‌رنگ کرده و این ویژگی، هنر ب‌ام‌و تلقی می‌شود.

مدل ۲۰۱۰ ب‌ام‌و M3 GTS با حداکثر سرعت ۳۰۶ کیلومتر بر ساعت

در مقایسه با مدل‌های استاندارد E92 M3 از جمله نسخه‌های خاص و ویژه، GTS از همه لحاظ تمرکز بیشتری روی پرفورمنس و پیروزی در مسابقات دارد. این مفهوم به‌وضوح در رویکرد سبک‌وزن و منظم اتخاذشده برای بهبود تمرکز راننده و پتانسیل رقابتی خودرو قابل‌درک است. همانند بسیاری از مدل‌های خاص، E92 M3 GTS نیز به سبب تیراژ محدود (تنها ۱۵۰ دستگاه)، جزو کمیاب‌ترین محصولات ب‌ام‌و به‌حساب می‌آید. پیشرانه ۸ سیلندر تنفس طبیعی این ماشین قادر به تولید ۴۴۴ اسب بخار قدرت بوده و قوای محرکه خود را از طریق گیربکس ۷سرعته دوکلاچه (DCT) به چرخ‌های عقب وارد می‌کند. حداکثر سرعت خودرو به ۳۰۶ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. ب‌ام‌و M3 GTS همچنین در بخش شاسی نیز به‌روزرسانی‌هایی را دریافت کرده است که شامل زیرفریم عقب محکم، دمپرهای فعال جدید و ترمزهای قدرتمند می‌شود. به لطف این به‌روزرسانی‌ها، ماشین آلمانی به‌راحتی می‌تواند از پس فنون اجرایی در پیست مسابقات برآید.

مدل ۲۰۲۳ ب‌ام‌و M4 CSL با حداکثر سرعت ۳۰۷ کیلومتر بر ساعت

در لیست پرسرعت‌ترین خودروهای اسپرت بی ام و، M4 CSL در جایگاه اول قرار می‌گیرد. این خودرو بر اساس BMW 3.0 CSL ساخته شده و نسخه قدرتمندتری از ماشین M4 Competition است که تمرکز بیشتری روی قابلیت‌های مسابقه‌ای و رقابتی دارد. پنل‌های بدنه M4 CSL از جنس پلاستیک تقویت‌شده با فیبر کربن (CFRP) هستند و موتور ۳ لیتری توئین توربوی ۶ سیلندر ۵۵۰ اسب بخاری، قوای لازم برای حرکت را فراهم می‌آورد. به‌شرط بهره‌مندی از گیربکس ۸سرعته اتوماتیک ZF، ام‌فور سی‌اس‌ال می‌تواند به حداکثر سرعت ۳۰۷ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0