ماکان (Macan) ، دومین کراساوور تولیدشده توسط پورشه در کلاس SUV است که از لحاظ جثه کمی کوچکتر از کاین (Porsche Cayenne) به نظر میرسد، اما مشخصات مشترکی با این خودرو دارد. اگرچه پورشه سابقه طولانی در ساخت خودروهای مسابقهای دارد، اما عرضه کاین و ماکان قابلیت و توانمندی این کمپانی در تولید خودروهای شهری و جادهای را ثابت کرده است. ماکان علاوه بر ظاهر جذاب و لاکچری، دارای مشخصات فنی عالی و تجهیزات متنوع و گوناگون است و کیفیت سواری بینظیری را ارائه میدهد.
به سبب وضع قانون منع واردات خودرو و محدودیتهای مختلف، پورشه ماکان با پیشرانه ۲ لیتری محصول سال ۲۰۱۴ بیشترین ورود را به بازار کشور داشته است. در این مقاله نیز ویژگیهای مختلف و مشخصات این مدل را مورد بررسی قرار میدهیم.
مشخصات ظاهری پورشه ماکان
ماکان اگرچه بهعنوان یک خودروی کراساوور جمعوجور روانه بازار شده، ولی از لحاظ ظاهری تفاوت کمی با سواریهای خوشچهره و جذاب پورشه دارد. ماکان بیشتر شبیه به یک خودروی اسپرت و لوکس به نظر میرسد، با جثهای درشت و متمایز!
ماکان ظاهری ساده و پخته دارد و هیچ اثری از ناهمواریهای اغراقآمیز در آن دیده نمیشود. در نمای مقابل، همه اجزا اعم از چراغها، جلوپنجره، سپر و چراغهای مهشکن بافاصله مشخص از یکدیگر قرار گرفتهاند و چهره کاین را در ذهن بیننده تداعی میکنند. در نمای جانبی، سقف نسبتاً کوتاه با شیب بسیار ملایم به سمت عقب، یک نوار پهن سیاهرنگ نزدیک به رکاب خودرو و رینگهای چند پر، ظاهر اسپرت ماشین را دوچندان کردهاند. نمای عقب نیز در عین سادگی، هماهنگ با نمای جلو طراحی شده و شامل چراغهای کشیده و خروجی اگزوز مستطیلی شکل با نوارهای کرومی در طرفین سپر میشود.
کابین ماکان دارای فضای متفاوت و خوشساخت است و طرحی ابتکاری دارد. فرمان سه پر با دکمههای کنترلی، تزیینات کرومی و آرم جذاب پورشه، کنسول مرکزی با تعداد زیادی کلید دو جای خالی برای قراردادن لیوان، سیستم تهویه با طراحی متفاوت و جداگانه برای سرنشینان جلو از جمله مشخصات اصلی کابین بهحساب میآیند. کابین از متریال باکیفیت و چرم مرغوب ساخته شده و علیرغم کاربرد تریم تکرنگ، حال و هوای خودروی اسپرت را به سرنشینان انتقال میدهد.
مشخصات فنی پورشه ماکان
ماکان در زیر کاپوت خود به پیشرانه ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ ۲ لیتری مجهز است که از فناوری توربوشارژ بهره میگیرد. این پیشرانه قدرتی معادل ۲۵۲ اسب بخار و گشتاور ۳۷۰ نیوتن متر را از طریق گیربکس ۷سرعته دوبل کلاچ از نوع PDK به هر چهارچرخ وارد میکند. این خودروی فوقالعاده در مدتزمان کوتاه ۶.۷ ثانیه از حالت سکون بهشتاب ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و حداکثر سرعت آن حدود ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. به بیان دیگر، پورشه ماکان یک کراساوور چالاک و قدرتمند از نوع AWD بهحساب میآید که جوانان عشق سرعت را دیوانه خود میکند.
این خودرو از استاندارد آلایندگی یورو ۵ پیروی کرده و توانسته در ارزیابیهای NCAP اروپایی به استاندارد ۵ ستاره دست یابد. مصرف سوخت ترکیبی، داخل شهری و برونشهری ماکان به ترتیب ۷.۴، ۸.۶ و ۶.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است؛ بنابراین دومین کراساوور پورشه را میتوان در رده خودروهای کممصرف دستهبندی کرد.
تجهیزات و امکانات رفاهی و ایمنی پورشه ماکان
پورشه ماکان دارای تجهیزات و امکانات رفاهی متعددی است که این خودرو را از سایر خودروهای لوکس و اسپرت موجود در بازار ایران متمایز میسازد. در بخش ترمز و پایداری، سیستمهای کنترل کشش (TCS)، کنترل لغزش (ASR)، کنترل پایداری الکتریکی (EPS)، ترمز کمکی (BAS)، ترمز ضد قفل (ABS) و توزیع نیروی ترمز (EBD) برای ماکان لحاظ شدهاند.
مجموعه ایربگها شامل کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کیسه هوای جانبی و پردهای میشود. از دیگر تجهیزات مهم پورشه ماکان میتوان به سیستم تنظیم ارتفاع، سقف شیشهای پانوراما، گرمکن صندلیهای ردیف جلو و عقب، گرمکن فرمان، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم صوتی Burmester، سنسورهای جلو و عقب، مجموعه کامل رادارها، صندلی ۱۸حالته اسپرت به همراه سردکن، قفل مرکزی بدون کلید، سیستم پایش سرعت با قابلیت ترمز و حفظ فاصله نسبت به خودروی جلویی، مانیتور برای صندلیهای ردیف عقب، دکمه تعلیق هوشمند با سه حالت رانندگی کامفورت، اسپرت و اسپرت پلاس، دکمه آفرود و … اشاره کرد.
جمعبندی
خودروی ماکان (Macan) دومین خودروی شاسیبلند کمپانی خوشنام پورشه است که شباهتهای بسیاری به مدل کاین دارد. این خودرو پیش از وضع محدودیتها در دسترس خریداران ایرانی قرار گرفت و هنوز هم با جولان در خیابانهای کشور، نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند. ماکان علاوه بر ظاهر اسپرت، ماهیت لاکچری داشته و به سبب برخورداری از موتور قدرتمند و همینطور تجهیزات و امکانات متعدد، جزو یکی از خودروهای جوان پسند و البته گرانقیمت در ایران بهحساب میآید.
دیدگاهتان را بنویسید