یک دسته ساختگی، ولی بهشدت جذاب بین خودروها وجود دارد که به آنها Pony Car گفته میشود. خودروهای پونی معمولاً ساخت شرکتهای آمریکایی هستند، حالت کوپه دارند و از سیستم انتقال قدرت دیفرانسیلعقب بهره میبرند، کاپوت آنها بلند و درب صندوقعقب آنها کوتاه است. پونی در لغت به معنی اسب کوچک است و موستانگ دلیل اصلی نامگذاری این دسته بهحساب میآید. موستانگ، به نام نژادی از اسبهای وحشی آمریکایی اشاره میکند و به همین خاطر از کلمه پونی برای خودروهای مشابه و البته کوچکتر از موستانگ استفاده میشود. خودروهای پونی از ماشینهای عضلانی کوچکتر، ولی قویتر هستند. آنها قیمت پایینتری دارند و قشر جوان را مجذوب خود میکنند. در این مقاله شما را با سریعترین خودروهای پونی در تمام ادوار آشنا میکنیم.
مدل ۱۹۶۹ پلیموث Barracuda
در سال ۱۹۶۹، مدیران کرایسلر متوجه شدند که فورد در حال ساخت یک کامپکت اسپرت ارزانقیمت (موستانگ) است. به همین خاطر تصمیم گرفتند محصولی را روانه بازار کنند که ظاهر آن برای رانندگان جوان چشمنواز و مقبول باشد. از طرف دیگر، چون هزینه گزافی را صرف موتور توربینی کرده بودند، بودجه چندانی برای تولید نداشتند. ازاینرو، پلیموث Valiant را به یک فلشبک جذاب تبدیل کردند. استراتژی آنها کارساز شد، چون پلیموث باراکودا در عرض دو هفته، موستانگ را شکست داد. این خودروی پونی از موتور ۸ سیلندر سوپر کماندو استفاده میکند که قادر به تولید ۳۷۵ اسب بخار قدرت و ۶۵۱ نیوتن متر گشتاور است. باراکودا به حدود ۵.۶ ثانیه زمان احتیاج دارد تا از سرعت صفر به مرز ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد و حداکثر سرعت آن به ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت محدود میشود.
مدل ۱۹۶۸ اِی اِم سی Javelin
شرکت AMC اوایل سال ۱۹۶۳ نخستین پونی کار خود را در قالب یک خودروی مفهومی Rambler Tarpon به عرضه درآورد. ولی تیم تحقیقات شرکت به این نتیجه رسید که مصرفکنندگان خواهان موتور ۸ سیلندر روی کامپکت اسپرت هستند. ازآنجاکه AMC در آن زمان مشغول توسعه نسل دوم موتور ۸ سیلندر سبکوزن خود بود، تولید ماشین پونی را به سال ۱۹۶۸ موکول کرد. بدین ترتیب، جاولین با موتور ۶.۴ لیتری ۸ سیلندر روانه بازار شد. قدرت و گشتاور این موتور به ترتیب ۳۱۵ اسب بخار و ۵۷۶ نیوتن متر بوده و شتاب صفر تا صد خودرو را در مدتزمان ۵.۷ ثانیه مدیریت میکند. ایامسی جاولین میتواند تا ۱۹۳ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد.
مدل ۱۹۶۸ پونتیاک Firebird
جنرال موتورز در دهه ۵۰ میلادی مجموعهای از خودروهای مفهومی را با نام Firebird طراحی کرد. این خودروهای موشکی عجیبوغریب دارای سایبانهای حبابی و موتورهای توربینی با ورودی جت بودند. البته این مجموعه هرگز رنگ تولید به خود ندید، ولی نام منحصربهفرد فایربرد به مدل جدید پونتیاک اختصاص پیدا کرد که بهعنوان رقیب اصلی شورولت کامارو روانه بازار شد. پیشرانه ۶.۸ لیتری ۸ سیلندر با ۳۳۵ اسب بخار قدرت و ۵۸۳ نیوتن متر گشتاور، وظیفه حرکت فایربرد را بر عهده دارد. با کمک این پیشرانه، پونیکار آمریکایی تا ۱۹۳ کیلومتر بر ساعت سرعت میگیرد و شتاب صفر تا صد را در مدتزمان ۵.۱ ثانیه محقق میسازد.
مدل ۱۹۶۹ فورد موستانگ Mach 1
اگرچه نام فورد موستانگ برگرفتهشده از یک هواپیمای جنگنده در جنگ جهانی دوم بود (P-51 Mustang)، ولی باعث شد کلاسی ساختگی به نام پونیکار به وجود آید. موستانگ مک وان حدود دو هفته پس از پلیموث باراکودا به عرضه درآمد و با تداوم تولید تقریباً ۶۰ساله، به یکی از موفقترین و درعینحال ماندگارترین محصولات فورد تبدیل شد. مک وان از موتور ۸ سیلندر کبرا جت استفاده میکند که با ۳۳۵ اسب بخار قدرت و ۵۹۷ نیوتن متر گشتاور، حداکثر سرعت خودرو را به ۱۹۶ کیلومتر بر ساعت میرساند. شتاب صفر تا صد اسب کوچک موستانگ حدود ۵.۸ ثانیه است.
مدل ۱۹۶۷ شلبی GT500
تفاوت خودروهای شلبی GT و فورد موستانگ در مشخصات فنی آنها خلاصه میشود. به بیان بهتر، پیش از اینکه شلبی به فورد ملحق شود، نسخههای قویتر موستانگ از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۶۷ توسط کارول شلبی در شرکت آمریکایی Shelby ساخته میشد. درهرصورت، مدل ۱۹۶۷ شلبی GT500 یکی دیگر از سریعترین خودروهای پونی در طول تاریخ بهحساب میآید. GT500 در زیر کاپوت خود به موتور ۸ سیلندر کبرا جت مجهز است که ۳۳۵ اسب بخار قدرت و ۵۹۷ نیوتن متر گشتاور آزاد میکند. به لطف این مشخصات، پونیکار آمریکایی میتواند در عرض ۶.۵ ثانیه از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دستیافته و این رقم را به ۲۰۶ کیلومتر بر ساعت برساند.
مدل ۱۹۷۰ مرکوری کوگر Eliminator
مرکوری کوگر در سال ۱۹۶۷ روانه بازار شد. این ماشین قرار بود یک نسخه مجلل از موستانگ باشد، با اندکی تغییرات در نمای جلو. ولی در سال ۱۹۷۰ تریم پرفورمنس کوگر یعنی الیمینیتور بهعنوان خواهر فستبکهای Mach 1 و Boss به عرضه درآمد و در دسته خودروهای پونی قرار گرفت. این ماشین به موتور ۸ سیلندر کبرا جت مجهز است که ۳۵۵ اسب بخار قدرت و ۵۹۷ نیوتن متر گشتاور را از طریق گیربکس ۴سرعته دستی به چرخها وارد میکند. حداکثر سرعت Eliminator به ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت میرسد و شتاب صفر تا صد آن حدود ۷.۲ ثانیه اعلام شده است.
مدل ۱۹۷۰ دوج چلنجر R/T
مدل تقریباً ۵۰ سال پیش دوج چلنجر R/T در حال حاضر جزو سریعترین خودروهای پونی به شمار میآید. این خودرو برای رقابت با مرکوری کوگر و شورولت کامارو ساخته شده و بهنوعی پسرعموی پلیموث باراکودا است. با پیشرانه همی ۸ سیلندر ۴۲۵ اسب بخاری و گشتاور ۶۶۴ نیوتن متری، چلنجر R/T میتواند تا ۲۱۵ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد. این خودرو تنها به ۴.۷ ثانیه زمان احتیاج دارد تا از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.
مدل ۲۰۱۷ شورولت کامارو ZL1
شورولت کامارو از سال ۱۹۶۷ روی خط تولید رفت. نسل سوم این خودرو در سال ۱۹۸۲ عرضه شد و از برخی لحاظ مثل قدرت موتور و ظاهر مورد انتقاد قرار گرفت. این انتقادات تا جایی ادامه پیدا کرد که شرکت آمریکایی در سال ۲۰۰۲ کامارو را از خط تولید خارج ساخت. اما این خودروی پونی مجدداً در سال ۲۰۱۰ باشکوه هرچهتمامتر به عرضه درآمد. کامارو ZL1 نخستینبار در سال ۲۰۱۲ و نسخه ارتقا یافته آن در سال ۲۰۱۷ با موتور ۶.۲ لیتری سوپر شارژ ۸ سیلندر روانه بازار شد و عنوان سریعترین کاماروی تمام ادوار را به خود اختصاص داد. به لطف ۶۵۰ اسب بخار قدرت ۸۸۱ نیوتن متر گشتاور، کامارو ZL1 میتواند بهسرعت ۳۱۹ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. شتاب صفر تا صد این ماشین نیز در مدتزمان ۳.۵ ثانیه اتفاق میافتد.
مدل ۲۰۱۳ فورد موستانگ Shelby GT500
از زمان تولید نخستین شلبی GT500 در سال ۱۹۶۶۷ تاکنون تکنولوژی به طور شگفتانگیزی پیشرفت کرده است. هنگامی که فورد پکیج پرفورمنس خود را روی نسل پنجم موستانگ پیاده کرد، یکی از سریعترین خودروهای پونی در تمام ادوار را ساخت. مدل ۲۰۱۳ موستانگ شلبی GT500 به موتور ۵.۴ لیتری سوپر شارژ ۸ سیلندر مجهز است که ۶۶۲ اسب بخار قدرت و ۸۵۵ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. این ماشین شتاب صفر تا صد را در مدتزمان ۳.۵ ثانیه مدیریت میکند و حداکثر سرعت خود را به ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت میرساند.
مدل ۲۰۲۳ دوج چلنجر Demon 170
دوج چلنجر دیمن ۱۷۰ با حداکثر سرعت ۳۴۶ کیلومتر بر ساعت، صدرنشین جدول سریعترین خودروهای پونی در جهان قرار میگیرد. زمانی که دوج در سال ۲۰۰۸ تصمیم به احیای برند چلنجر گرفت، طراحی نسل اول خودروهای پونی را با سبک مدرن ترکیب کرد. بدین ترتیب نسل سوم چلنجر با ظاهری شبیه به نسخه اصلی، فاصله میان محوری بلندتر از حد متوسط و قدرت باورنکردنی به وجود آمد. دیمن ۱۷۰ از موتور ۶.۲ لیتری سوپر شارژ همی ۸ سیلندر استفاده میکند که ۱۰۲۵ اسب بخار قدرت و ۱۲۸۱ نیوتن متر گشتاور دارد. به لطف این موتور، حداکثر سرعت خودرو به ۳۴۶ کیلومتر بر ساعت میرسد و شتاب صفر تا صد آن در مدتزمان ۱.۶۶ ثانیه اتفاق میافتد.
دیدگاهتان را بنویسید