مقدمه
هیوندای، یکی از شرکتهای خودروساز مطرح کره جنوبی بهحساب میآید که تاکنون مدلهای متنوعی را به تولید رسانده است. خودروهای این برند اعم از انواع سواری، هاچبک و شاسیبلند به سبب کیفیت عالی، تجهیزات و امکانات پیشرفته و از همه مهمتر قیمت مقرونبهصرفه، محبوبیت بسیاری در سطح جهان به دست آوردهاند. هیوندای از سال ۱۳۸۰ بهتدریج قلب مشتریان ایرانی را نیز به تسخیر درآورد و در طول سالها، ماشینهای متعددی از این برند کرهای در خیابانهای کشور جولان میدادند. حال که واردات خودرو ازسرگرفته شده، کرمان خودرو بهعنوان واردکننده رسمی محصولات هیوندای در کشور فعالیت میکند و آنها را تحت برند KTL به عرضه درمیآورد. بیش از ده مدل خودرو وارداتی هیوندای در سبد محصولات وارداتی کرمان خودرو قرار دارد که در ادامه به بررسی مشخصات آنها میپردازیم.
هیوندای Accent HCI
اکسنت یکی از خودروهای اقتصادی هیوندای است که با نام ورنا نیز شناخته میشود. این ماشین در نسل پنجم و بهعنوان مدل ۲۰۲۳ در دسترس مشتریان ایرانی قرار میگیرد. این سدان جمعوجور کرهای ظاهری مقبول و همهپسند دارد و کابین آن به سبب ارگونومی عالی صندلیها، بهراحتی آسایش پنج سرنشین بالغ را تضمین میکند. پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی بهکاررفته در زیر کاپوت این خودرو قادر به تولید ۱۲۱ اسب بار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور بوده و با کمکگیربکس ۶سرعته اتوماتیک، چرخهای جلو را به حرکت میاندازد. اکسنت برای پیمودن صد کیلومتر جاده ترکیبی به حدود ۷ لیتر بنزین احتیاج دارد. مصرف سوخت شهری این ماشین نیز ۹.۱ لیتر در هر صد کیلومتر است. مهمترین تجهیزات و امکانات این ماشین شامل ترمز ABS به همراه EBD، سیستم ESP، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، سانروف، ایموبلایزر، TPMS، نمایشگر ۸ اینچی اطلاعات سرگرمی، سنسور پارک عقب، USB و بلوتوث میشود.
هیوندای Elantra CN7
نسل هفتم النترا با اتاق CN7 محصول سال ۲۰۲۱ بوده و نسبت به مدل قبلی، بزرگتر، عریضتر و جذابتر است. این سدان با چهره خشن و اسپرت به طور خاص نظر مشتریان جوان را به خود جلب میکند. فستبک کرهای به سبب استفاده از فناوریهای بهروز جهت محافظت از سرنشینان و بهرهگیری از فولاد تقویتشده در شاسی و بدنه، توانسته برای بیش از یک دهه به طور متوالی رتبه برتر ایمنی را از مؤسسه IISH اتخاذ کند. النترا CN7 همانند اکسنت به موتور ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی مجهز است که راندمان آن به ۱۲۶ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور میرسد. این ماشین از گیربکس ۶سرعته اتوماتیک برای انتقال نیروی موتور به چرخهای جلو استفاده میکند. النترای جدید تا ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت سرعت میگیرد و مصرف سوخت ترکیبی و شهری آن در ازای پیمودن مسافت صد کیلومتری به ترتیب، ۷.۴ و ۹.۲ لیتر است.
هیوندای Elantra AD
نسل ششم النترا با اتاق AD در سال ۲۰۱۸ توسط کرمان موتور به ایران آمد. بهعنوان مدلپایینتر از CN7، این ماشین از امکانات و تجهیزات متنوع و قابلقبولی برخوردار است و تنها ظاهری قدیمیتر نسبت به مدل جدید دارد. النترا AD به موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر مجهز بوده و ۱۵۲ اسب بخار قدرت و ۱۹۲ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. این مشخصات از طریق گیربکس ۶سرعته اتوماتیک روی چرخهای جلو اعمال میشود. این خودرو تا ۲۰۲ کیلومتر بر ساعت سرعت میگیرد و با باک ۵۰ لیتری، میتواند مسافتی حدود ۷۰۰ کیلومتر را با سرعت ترکیبی طی کند.
هیوندای Creta Su2ID
کرمان موتور در نمایشگاه تهران اکسپو ۱۴۰۲ برای نخستینبار در کنار اکسنت و النترا، از هیوندای کرتای وارداتی خود رونمایی کرد. نسل دوم کرتا در سال ۲۰۱۹ معرفی شده و در برخی بازارها با نام هیوندای ix25 نیز شناخته میشود. این شاسیبلند جذاب کرهای در سال ۲۰۲۲ فیس لیفت شد و کرمان موتور تصمیم گرفت این نسخه را در دسترس مشتریان ایرانی قرار دهد. کرتا ۲۰۲۳ به موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی ۴ سیلندر و گیربکس IVT مجهز است. بدین ترتیب، ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور به چرخهای جلو وارد شده و ماشین میتواند تا ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرد. مصرف سوخت شهری و ترکیبی کرتا به ترتیب ۷.۴ و ۶.۱ لیتر در هر صد کیلومتر است و در حقیقت بهینگی مصرف سوخت، یکی از بزرگترین مزایای خودرو وارداتی کرمان موتور به شمار میآید. بهعنوان یک محصول نسبتاً جدید، کرتا با امکانات و تجهیزات متنوعی عرضه شده که از جمله آنها میتوان به نمایشگر ۸ اینچی، سقف پانوراما، استارت دکمهای، ترمز پارک برقی، دکمه تعویض حالت رانندگی، پد شارژ بیسیم، دوربین دندهعقب، سنسور پارک عقب، ایموبلایزر، TPMS، بلوتوث و USB اشاره کرد.
هیوندای Tucson NX4E
توسان جدید از لحاظ ظاهری شباهت بسیاری به کرتا دارد، چون از زبان طراحی یکسان با این خودرو بهره میگیرد. این ماشین، یکی از مورد انتظارترین وارداتیهای کرمان موتور محسوب میشود و متعلق به نسل چهارم است. کروز کنترل، سیستمهای ABS، EBD، ESP، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، استارت دکمهای، سنسور پارک جلو و عقب، ترمز پارک برقی به همراه اتوهلد، سیستم کنترل خودرو در سراشیبی، دی لایت و اتولایت، تنها بخشی از امکانات این خودرو بهحساب میآیند. موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی توسان حدود ۱۵۴ اسب بخار قدرت و ۱۹۲ نیوتن متر گشتاور تولید میکند و به گیربکس ۶سرعته اتوماتیک متصل است. این ماشین تک دیفرانسیل میتواند به حداکثر سرعت ۱۸۱ کیلومتر بر ساعت برسد، هرچند مصرف سوخت ترکیبی آن ۸.۳ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است. در مقایسه با کرتا، توسان مصرف سوخت بالاتری دارد، در عوض در بخش عقب از تعلیق مولتی لینک استفاده میکند که آسایش، پایداری و هندلینگ عالی و دقیقی را در مسیرهای پرپیچوخم ارائه میدهد.
هیوندای Tucson TL
توسان TL نخستین مدل از نسل چهارم بود که در فاصله سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به واسطه دو شرکت کرمان موتور و آسان موتور در دسترس مشتریان ایرانی قرار گرفت. این ماشین خیلی زود طرفداران بسیاری پیدا کرد، چراکه به پیشرانه قدرتمند و مدرنترین امکانات موجود مجهز بود. توسان TL همانند توسان NX4E جدید، قوای محرکه خود را از موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر دریافت میکند و به گیربکس ۶سرعته اتوماتیک وصل است. راندمان این موتور به ۱۵۴ اسب بخار و ۱۹۲ نیوتن متر میرسد. توسان TL هم بهصورت تک دیفرانسیل (محور جلو) و هم بهصورت دو دیفرانسیل روانه بازار شد. حداکثر سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت، شتاب صفر تا صد ۱۱.۸ ثانیهای، مصرف سوخت شهری ۱۱.۲ لیتر در هر صد کیلومتر، مصرف سوخت ترکیبی ۸.۳ لیتر در هر صد کیلومتر، باک ۶۲ لیتری، تعلیق جلو مک فرسون و تعلیق عقب مولتی لینک از دیگر مشخصات این ماشین به شمار میآیند.
هیوندای Kona SX2
نسل دوم کونا، یکی دیگر از هیونداییهای وارداتی به کشور است که تحت برند KTL کرمان موتور در دسترس مشتریان قرار میگیرد. این کراساوور در اصل بهعنوان یک خودروی الکتریکی ساخته شده، هرچند مهندسان کرهای تصمیم گرفتند نسخههای هیبریدی، بنزینی و N-Line آن را هم روانه بازار کنند. به همین خاطر کونا ظاهری متفاوت و آیندهنگرانه نسبت به سایر همتایان بنزینی خود در کشور دارد. این ماشین از موتور ۲ لیتری تنفس طبیعی ۴ سیلندر استفاده میکند که متعلق به سری پیشرانههای «اسمارت استریم» گروه هیوندای – کیا است. موتور کونا ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۱۷۹ نیوتن متر گشتاور دارد و میتواند بهسرعت ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت برسد. گیربکس IVT نیروی محرکه را به چرخهای جلو انتقال میدهد. بهعنوان یک خودروی نسبتاً جدید، کونا به تجهیزات فراوانی مجهز است. تنها در بخش ایمنی، سیستمهای ABS، RBD، ESP، MCB، BAS، DBC، VSM و HAC را میتوان در لیست مشخصات هیوندای کونا مشاهده کرد.
هیوندای Azera IG
هیوندای آزرا یک سدان سایز بزرگ و خانوادگی است که در نسلهای مختلف وارد کشور شد. نسل ششم این ماشین به نمایندگی کرمان موتور و در سال ۲۰۱۸ در دسترس مشتریان ایرانی قرار گرفت که در آن زمان، عرصه رقابت را برای خودروهایی مثل نیسان ماکسیما و تویوتا آوالون تنگ کرد. سدان کرهای پلتفرم مشترکی با مدلهای کادنزا و اپتیمای کیا دارد و یکی از ماشینهای لوکس در کشور بهحساب میآید. موتور ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی با تولید ۱۸۷ اسب بخار قدرت و ۲۴۱ نیوتن متر گشتاور به گیربکس ۶سرعته خودکار متصل است که نیروی محرکه را به سمت چرخهای جلو هدایت میکند. آزرا در عرض ۱۰ ثانیه از حالت سکون بهسرعت صد کیلومتر بر ساعت میرسد و در صورت تداوم فشار روی پدال گاز، با نهایت سرعت ۲۱۳ کیلومتر بر ساعت در جاده جولان میدهد. علیرغم جثه بزرگ، مصرف سوخت ترکیبی این ماشین حدود ۸.۳ لیتر است. آزرا در بخش عقب از سیستم تعلیق مولتی لینک استفاده میکند و شامل لیست بالابلندی از امکانات و تجهیزات ایمنی و رفاهی میشود. با ۶ عدد ایربگ و انواع سیستمهای کنترلی و کمکراننده، آزرا جزو ایمنترین هیونداییهای وارداتی به کشور بهحساب میآید.
هیوندای SantaFe DM
سانتافه DM محصول سال ۲۰۱۷ هم بهصورت وارداتی (آسان موتور) و هم بهصورت مونتاژ داخلی (کرمان موتور) در دسترس مشتریان ایرانی قرار گرفت. مدلهای مونتاژی از لحاظ تجهیزات استاندارد، در جایگاه پایینتری نسبت به خودروهای وارداتی قرار دارند. این ماشین با موتور ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی ۴ سیلندر به عرضه درآمده که از فناوری پاشش سوخت مستقیم استفاده میکند. گیربکس ۶سرعته اتوماتیک حدود ۱۹۲ اسب بخار قدرت و ۲۴۲ نیوتن متر گشتاور موتور را به چرخها وارد میکند. سانتافه هم بهصورت دیفرانسیلجلو و هم بهصورت دو دیفرانسیل روانه بازار کشور شده است. حداکثر سرعت ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت، تعلیق عقب مولتی لینک، ترمزهای دیسکی، ۶ عدد کیسه هوا، سیستمهای EPB، TPMS، ABS، ESC، DBC، HAC، BAS، VSM، ESS، TSA، کروز کنترل، دوربین دید عقب، استارت دکمهای، سقف پانوراما و… از جمله مشخصات هیوندای سانتافه محسوب میشوند.
هیوندای i20 GB
مدلهای i20، اکسنت RB و سانتافه LF چندان در لیست خودروهای وارداتی نمیگنجند، ولی ذکر نام آنها در لیست خودروهای هیوندای موجود در کشور خالیازلطف نیست. از همان ابتدای دهه ۱۳۹۰، نسل اول هیوندای i20 با کد کلاس PB وارد کشور شد. مدتی بعد، کرمان موتور وظیفه مونتاژ نسل دوم این ماشین را با کد کلاس GB تقبل کرد. بدین ترتیب، هیوندای i20 جدید بین سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ روی خط مونتاژ کرمان موتور قرار گرفت. این هاچبک کوچک و اقتصادی از لحاظ امکانات در جایگاه پایینتری نسبت به رقبا بود، بااینوجود کیفیت ساخت، فرمانپذیری عالی، کابین بزرگ علیرغم جثه جمعوجور و مصرف سوخت بهینه باعث شد مونتاژی کرمانیها طرفداران خاص خود را داشته باشد. هیوندای i20 با موتور ۱.۴ لیتری تنفس طبیعی عرضه شده که ۹۸ اسب بخار قدرت و ۱۳۴ نیوتن متر گشتاور دارد. این مشخصات بهوسیله گیربکس ۴سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک به چرخهای جلو وارد شده و ماشین به حرکت درمیآید. اگرچه موتور i20 چندان قوی نیست و شتابگیری قابلتوجهی را به وجود نمیآید، اما نهایت سرعت خودرو را به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت میرساند. مصرف سوخت ترکیبی این خودروی شهری در ازای پیمودن صد کیلومتر مسافت با سرعت ترکیبی، حدود ۶.۷ لیتر است.
هیوندای Accent RB
کرمان موتور در سال ۱۳۹۶ مونتاژ اکسنت RB را در ایران آغاز کرد. این ماشین تفاوت چندانی با اکسنت وارداتی کرهای نداشت، هرچند برخی تجهیزات در آن حذف شده بود. اکسنت کرمان موتور، بین سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ به مونتاژ رسید. این ماشین به موتور ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر با ۱۲۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور مجهز است. گیربکس ۴سرعته اتوماتیک، قوای محرکه را به سمت چرخهای جلو انتقال میدهد. مصرف سوخت ترکیبی این سدان کوچک ۶.۴ لیتر در هر صد کیلومتر بوده و حداکثر سرعت آن به ۱۸۴ کیلومتر بر ساعت میرسد.
هیوندای Sonata LF
نسل هفتم سوناتا در سال ۲۰۱۵ وارد بازار شد. مدت نگذشت که آسان موتور وظیفه عرضه آن به بازار کشور را بر عهده گرفت و کمی بعد، کرمان موتور این سدان کرهای را روی خط مونتاژ قرارداد. سوناتا LF علیرغم چهره قدیمی، حتی در بازار دستدوم فعلی نیز یک ماشین پرطرفدار بهحساب میآید و دلیل آن، موتور قدرتمند و تجهیزات فراوان است. موتور ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی با ۱۷۱ اسب بخار قدرت و ۲۲۲ نیوتن متر گشتاور بهوسیله گیربکس ۶سرعته اتوماتیک تیپ ترونیک، چرخهای ماشین را به حرکت میاندازد. به لطف قوای محرکه، سوناتا تا ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت سرعت میگیرد و شتاب صفر تا صد را در مدتزمان ۹.۵ ثانیه برآورده میسازد. باتوجهبه مصرف سوخت ترکیبی ۸ لیتر در هر صد کیلومتر و ظرفیت ۷۰ لیتری باک بنزین، میتوان حداقل ۸۰۰ کیلومتر مسیر را بدون نیاز به توقف در جایگاه سوخترسانی طی کرد. حجم صندوق بار سوناتا نیز به ۴۶۲ لیتر میرسد و کابین بزرگ، راحت و جادار، این سدان خانوادگی را به یک گزینه مناسب برای سفرهای طولانی تبدیل میکند.
دیدگاهتان را بنویسید