admin_fariborz
خواندن 3 دقیقه
.
2 سال پیش
.
12 بازدید

قطعات مصرفی خودرو چیست و چگونه می‌توان عمر آنها را افزایش داد؟

قطعات مصرفی خودرو چیست و چگونه می‌توان عمر آنها را افزایش داد؟

قطعات مصرفی خودرو چیست و چگونه میتوان عمر آن ها را افزایش داد؟

خودروهای درون‌سوز به انبوهی از قطعات متحرک و روان‌کارها مجهز هستند که آن‌ها را قطعات مصرفی خودرو می‌نامیم. قطعات مصرفی خودرو در بازه‌های زمانی مختلف نیاز به تعویض دارند، با این حال راهکارهایی برای افزایش عمر این قطعات وجود دارد. در این نوشتار به بررسی قطعات مصرفی خودرو و راهکارهای افزایش عمر آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

انواع قطعات مصرفی خودرو

اگر درب کاپوت اتومبیل خود را بالا بزنید، انبوهی از تسمه‌ها، قرقره‌ها (پولی) و پیچ‌ها را خواهید دید. بسیاری از این لوازم جزو قطعات مصرفی خودرو محسوب می‌شوند. همچنین برخی قطعات همچون فیلترها و سوزن‌ها قابل مشاهده نیستند. علاوه بر قطعات مصرفی درون موتور، برخی قطعات مصرفی نیز در دیگر قسمت‌های خودرو قرار دارند. سیستم ترمز و سیستم جلوبندی خودرو نیز شامل لوازم مصرفی هستند.

به طور کلی می‌توان قطعات مصرفی خودرو را به چند دسته تقسیم کرد: قطعات مصرفی پیشرانه و قوای فنی، قطعات مصرفی سیستم ترمز، قطعات مصرفی ظاهری و قطعات مصرفی سیستم تعلیق. قطعات مصرفی پیشرانه شامل مواردی همچون فیلترها، تسمه‌ها، شمع ها و باطری هستند. قطعات مصرفی سیستم ترمز را دیسک‌های ترمز و لنت یا کاسه ترمز تشکیل می‌دهند. قطعات مصرفی سیستم تعلیق نیز شامل کمک فنرها، بازوهای کمکی و اتصالات سیستم فرمان و جلوبندی هستند. قطعات مصرفی ظاهری نیز شامل مواردی همچون برف پاک کن‌ها، چراغ‌ها و قالپاق چرخ‌ها می‌شوند که گاها در اثر برخورد با اشیای خارجی آسیب می بینند.

چگونه عمر قطعات مصرفی خودرو را افزایش دهیم؟

برخی قطعات مصرفی خودرو همچون سوزن‌ها، تسمه‌ها و روانکارها عمر مشخصی دارند. بنابراین تنها راهکار برای افزایش عمر آن‌ها، کاهش استفاده از خودرو شخصی است. با این حال استفاده از سوخت باکیفیت و مکمل‌های اکتان می‌تواند در افزایش عمر سوزن‌های انژکتور و برخی قطعات داخلی موتور موثر باشد.

یکی از مهم‌ترین قطعات مصرفی خودرو که زیر کاپوت قرار دارد، باتری است. باتری نیز همانند دیگر لوازم عمر محدودی دارد اما با رعایت برخی نکات، می‌توانید سلامت آن را تضمین کنید. درصد شارژ باتری باید همواره در محدوده مشخصی باشد، از این رو لازم است تا خودرو را طی روزهای مختلف مورد استفاده قرار دهید. بی‌استفاده ماندن خودرو برای مدت طولانی و دشارژ شدن باتری، موجب کاهش طول عمر آن خواهد شد.

برای افزایش عمر قطعات مصرفی خودرو در حوزه سیستم تعلیق، بایستی سبک رانندگی خود را تغییر دهید. پرش از روی سرعت‌گیرها و دست‌اندازها موجب خواهد شد تا قطعات لاستیکی و بازوهای اتصالی سیستم جلوبندی به سرعت خراب شوند. پارک کردن طولانی مدت خودرو در هوای گرم یا سرد موجب کاهش عمر مفید آن‌ها خواهد شد.

قطعات مصرفی سیستم ترمز به شدت حساس هستند. رانندگی پرهیجان و ترمزگیری‌های پشت سرهم موجب می‌شود تا لنت‌ها داغ شوند و در این حالت عمر مفید آن‌ها کاهش خواهد یافت. همچنین در صورتی که لنت‌های داغ را با پاشش خواسته یا ناخواسته آب سرد خنک شوند، بافت اسنفنجی آن‌ها از بین می‌رود. در این حالت به جای لنت ترمز، دو قطعه فلزی سلب خواهید داشت که خراش‌های عمیقی روی دیسک می‌اندازند.

برف پاکن‌ها یکی دیگر از قطعات مصرفی خودرو هستند. خشک ماندن طولانی مدت آن‌ها موجب از بین رفتن بافت پلاستیکی برف پاک کن ها می‌شود. همچنین روشن ماندن طولانی مدت چراغ‌های مه شکن، سبب خواهد شد تا این لامپ‌ها به شدت داغ شوند. بنابراین توصیه می‌کنیم تا زمانی که نیاز به چراغ مه شکن ندارید، این لامپ‌ها را روشن نکنید.

[inline_related_posts title=”شاید این مطالب هم جذاب باشند…” title_align=”right” style=”list” number=”3″ align=”none” ids=”” by=”categories” orderby=”rand” order=”DESC” hide_thumb=”no” thumb_right=”no” views=”no” date=”yes” grid_columns=”2″ post_type=”” tax=””]

 

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0