ایستگاه
خواندن 6 دقیقه
.
3 هفته پیش
.
11 بازدید

راهکارهای کاهش درد دیسک کمر هنگام رانندگی

راهکارهای کاهش درد دیسک کمر هنگام رانندگی

مقدمه

یکی از ناخوشی‌هایی که امروزه گریبان‌گیر پیر و جوان شده، دیسک کمر است. درد ناشی از دیسک کمر به طور خاص حین نشستن طولانی‌مدت روی صندلی افزایش پیدا می‌کند، خواه صندلی اداری باشد، خواه مبل راحتی یا خواه صندلی خودرو. تنظیم مناسب صندلی و استفاده از پمادهای موضعی و پشتیبان کمر تا حدی در کاهش درد دیسک کمر مؤثر واقع می‌شوند. اما اگر مبتلا به دیسک کمر هستید و می‌خواهید به سفر طولانی بروید، باید از راهکارهای بهتری برای کاهش فشار روی عضلات کمر و دیسک‌های ستون فقرات استفاده کنید. در غیر این صورت درد شدیدتر می‌شود و حواس‌پرتی ناشی از این درد، روی کنترل خودرو تأثیر منفی می‌گذارد. مسلماً اگر راهی برای تسکین پیدا نکنید، خودرو و سرنشینان آن در معرض خطر تصادف قرار می‌گیرند. ما در این مقاله شما را با راهکارهای کاهش درد دیسک کمر در هنگام رانندگی آشنا می‌کنیم. با رعایت این نکات می‌توانید با ایمنی بیشتر به مقصد برسید.

روش‌های کاهش درد دیسک حین رانندگی

نشستن طولانی‌مدت باعث تشدید درد دیسک کمر می‌شود. خوشبختانه روش‌های متعددی برای کاهش دیسک کمر وجود دارد که آن‌ها را در ادامه معرفی می‌کنیم.

تنظیم مناسب صندلی

یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از تشدید درد دیسک کمر، تنظیم مناسب صندلی است. صندلی باید به نحوی تنظیم شود که هم‌راستای ستون فقرات باشد. بدین‌گونه که حتی در صورت تکیه، ستون فقرات حالت صاف داشته و وزن به طور یکسان روی دو طرف بدن توزیع شود. صندلی را به نحوی جلو یا عقب ببرید که ران‌ها هم‌راستای صندلی باشند و زانوها اندکی پایین‌تر از باسن قرار گیرند. صندلی را به‌اندازه‌ای پایین ببرید که لازم نباشد برای رانندگی، قوز کنید. قوز کمر همان و فشار مضاعف روی گردن و تشدید درد ناشی از دیسک کمر همان. در هنگام گرفتن فرمان، آرنج‌ها باید کمی حالت خمیدگی داشته باشند.

تنظیم مناسب فرمان

تنظیم فرمان از دیگر راهکارهای کاهش درد ناشی از دیسک کمر است. فرمان باید در موقعیتی قرار گیرد که فشار خاصی روی عضلات گردن، شانه‌ها و بالای کمر وارد نشود. غربیلک فرمان را به جلو بیاورید، تا جایی که بازوها اندکی خمیدگی داشته باشند و کشیده نشوند. نحوه گرفتن فرمان نیز حائز اهمیت است. بسیاری از رانندگان دست‌های خود را در موقعیت‌های ساعت ۱۰ و ۲ قرار می‌دهند، اما این موقعیت باعث ایجاد حس ناراحتی و فشار روی بازوها در مسافت‌های طولانی می‌شود. بهترین حالت برای گرفتن فرمان در موقعیت‌های ساعت ۹ و ۳ است. اگر ماشین شما به استراحتگاه دست نیز مجهز باشد که چه‌بهتر.

استفاده از بالشتک پشتیبان

یکی دیگر از راهکارهای کاهش درد دیسک کمر هنگام رانندگی، استفاده از بالشتک‌های پشتیبان است. این بالشتک‌ها با پشتیبانی از قسمت پایین کمر، فشار وارده به ستون فقرات را کاهش می‌دهند. این بالشتک‌ها همچنین برای کاهش اثر بیماری‌هایی مثل آرتروز که با درد در ناحیه کمری همراه هستند، نیز مفید واقع می‌شوند. بالشتک‌های پشتیبان بین کمر و صندلی قرار می‌گیرند و گودی کمر را نیز پر می‌کنند. آن‌ها به حفظ وضعیت مناسب بدن پشت فرمان کمک می‌کنند و باعث می‌شوند احساس بهتری روی صندلی داشته باشید. اگر به بالشتک‌های پشتیبان دسترسی ندارید، می‌توانید از یک حوله تمیز برای تکیه‌زدن استفاده کنید. حوله را لوله‌کرده و بین قوس کمر و صندلی قرار دهید.

استفاده از کروز کنترل

خودروهای جدید به تجهیزاتی مجهز هستند که در شرایط مختلف به کمک‌راننده می‌آیند و زحمت وی را کمتر می‌کنند. یکی از این تجهیزات کمک‌راننده، کروز کنترل است که با کنترل سرعت خودرو در یک محدوده خاص در مسیر مستقیم، راننده را از گاز دادن‌ها و ترمزکردن‌ها بی‌نیاز می‌کند. در هنگام استفاده از کروز کنترل، می‌توانید پاهای خود را از روی پدال‌ها برداشته و آن‌ها را به طور صاف با زانوهای خمیده روی کف خودرو قرار دهید تا وزن بدن به طور مساوی روی هر دو پا توزیع شده و فشار از روی کمر برداشته شود.

استفاده از گرم‌کن و ماساژور صندلی

گرما احساس خوبی به عضلات بدن انتقال می‌دهد. گرما جریان خود به قسمت‌های مختلف را افزایش می‌دهد و با کاهش انقباض در رگ‌های خونی، از بروز درد جلوگیری می‌کند. گرم‌کن صندلی یکی از موهبت‌های بزرگ در ماشین‌های جدید است که با استفاده از آن می‌توان درد ناشی از دیسک کمر را تسکین داد. گرم‌کن صندلی باعث کاهش اسپاسم عضلانی، تسکین مفاصل و شل‌شدن عضلات سفت می‌شود. برخی خودروها همچنین دارای ماساژور هستند که به کاهش درد کمک می‌کنند.

موقعیت نشستن مناسب پشت فرمان

طرز نشستن پشت فرمان دخالت مستقیم در تشدید یا کاهش درد دیسک کمر دارد. شانه‌های افتاده و قوز کمر، رگ‌های خونی و انتهای عصب در سراسر پشت و گردن را تنگ‌تر می‌کند که نتیجه آن، سفتی یا کشیدگی مفاصل و بروز درد می‌شود. حتی اگر در وضعیت مناسب پشت فرمان بنشینید، بازهم به دلیل ماندن طولانی‌مدت در یک وضعیت ثابت احتمالاً اسپاسم عضلانی و دیسک کمر به سراغتان بیاید. بهتر است بدنتان را در وضعیتی قرار دهید که کمترین فشار به کمر وارد شود.

پوشیدن کفش مناسب

اگر به دیسک کمر مبتلا هستید، بهتر از فکر پوشیدن کفش‌های پاشنه‌بلند را از سرتان بیرون کنید، چه برسد به آن‌ها بخواهید با این کفش‌های نامناسب پشت پدال‌های خودرو بنشینید. کفش نامناسب با پاشنه‌بلند، وضعیت نشستن روی صندلی را تغییر می‌دهند و بدن را در موقعیت نامناسب قرار می‌دهند. توصیه می‌شود حین رانندگی از کفش راحتی و کتانی با لژ معمولی و استاندارد استفاده کنید. وجود لژ باعث جذب لرزش پدال‌ها در هنگام رانندگی می‌شود.

به‌همراه‌داشتن مسکن، چسب کمردرد یا پماد تسکین‌دهنده

اگر به دیسک کمر مبتلا هستید، مجموعه‌ای از پمادها و مسکن‌ها را در منزل دارید. اگر قصد دارید به سفر طولانی بروید، توصیه می‌شود بهترین آن‌ها را به همراه داشته باشید و در صورت بروز و تشدید درد، مصرف کنید. پمادهای گیاهی حاوی کانابیدیول، کپسایسین و آرنیکا جزو کرم‌های پرفروشی هستند که افراد مبتلا به دیسک کمر از آن‌ها استفاده می‌کنند. این کرم‌ها، درد، تورم و اسپاسم عضلانی را کاهش می‌دهند. البته برخی افراد ترجیح می‌دهند به‌جای مسکن و پماد، از چسب درد کمر کمک بگیرند. این چسب‌ها همانند یک پد گرم‌کننده عمل می‌کنند و موجب تسکین درد کمر می‌شوند.

توقف در استراحتگاه‌ها

یکی از بهترین راهکارهای کاهش درد دیسک کمر حین رانندگی، توقف‌های متعدد در طول سفر است، مخصوصاً اگر فاصله تا مقصد بسیار طولانی باشد. به همین خاطر توصیه می‌شود با توقف در استراحتگاه‌ها، از روی صندلی خودرو بلند شده و مدتی را به پیاده‌روی، کشش و حرکت بدن بپردازید. انجام این کارها، سفتی و تنش عضلات را کاهش داده و از تشدید درد جلوگیری می‌کند.

آب‌رسانی کافی به بدن حین رانندگی

آب مایه حیات و یکی از عوامل مؤثر در سلامت بدن است که احتمال گرفتگی و اسپاسم عضلات را کاهش می‌دهد. با به‌همراه‌داشتن آب و نوشیدنی‌های بدون قند یا کم قند در طول سفر، همیشه بدن خود را هیدراته نگه دارید تا مبادا دچار گرفتگی عضلات شوید و این موضوع باعث شود با تغییر نحوه نشستن، درد دیسک کمر شما شدت پیدا کند.

عدم تحریک درد دیسک کمر

در طول سفر با اجتناب از بلندکردن وسایل سنگین مثل چمدان و جعبه، از تحمیل فشار یا کشش بی‌مورد روی کمر خودداری کنید. در صورت نیاز، با پیروی از روش صحیح بلندکردن اجسام سنگین از کمر خود مراقبت کنید. زانوها را خم کرده و جسم سنگین را با کمک پاها بلند کنید، بدون اینکه ماهیچه‌های کمر در این امر دخیل شوند.

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0