ایستگاه
خواندن 6 دقیقه
.
11 ماه پیش
.
65 بازدید

توصیه‌های مهم برای رانندگی در طول شب

توصیه‌های مهم برای رانندگی در طول شب

مقدمه

برخی افراد عاشق رانندگی در شب هستند و برخی دیگر به‌محض غروب آفتاب، دیگر تمایلی به رانندگی ندارند، چراکه علی‌رغم کاهش تردد خودروها در طول شب، آمار تصادفات و سوانح رانندگی در این ساعات بسیار بالا است. بی‌احتیاطی رانندگان در ساعات شبانه به دلیل کاهش قدرت و محدودیت دید بیشتر می‌شود و این موضوع می‌تواند ایمنی جاده و خودروهای دیگر را به خطر بیندازد. ولی حقیقت این است رانندگی در شب به‌هیچ‌وجه کار دشوار و خطرناکی نیست و تنها به رعایت چند نکته ساده احتیاج دارد. با پیروی و توجه به توصیه‌های ارائه‌شده در این مقاله، می‌توانید از رانندگی ایمن و بی‌خطر در هنگام شب لذت ببرید.

اطمینان از صحت عملکرد چراغ‌های خودرو

مطمئن شوید که چراغ‌های اتومبیل شما سالم هستند. به دلایل مختلف، چراغ‌های خودرو ممکن است کم‌نور  شوند. یکی از دلایل کاهش نور چراغ‌ها، ضعف در عملکرد باتری ماشین است. نور رسانی کافی اهمیت ویژه‌ای در ایمنی و کیفیت رانندگی دارد. به همین خاطر هرچند وقت یک‌بار می‌بایست تمام چراغ‌های ماشین، اعم از چراغ‌های جلو، دیلایت‌ها، مه‌شکن‌ها، چراغ‌های عقب، چراغ‌های ترمز و چراغ‌های اخطار و راهنما را چک و نور آن‌ها را تنظیم کرد.

استفاده از عینک مناسب

بسیاری افراد رانندگی در شب را همانند کابوس می‌دانند، چون نور چراغ خودروهای دیگر مانع دید و تسلط آن‌ها روی جاده می‌شود. اگر شما نیز جزو این دسته افراد هستید، در وهله اول توصیه می‌شود ساعات روشن روز را برای رانندگی انتخاب کنید. ولی در صورت نیاز به رانندگی در طول شب می‌توانید از عینک مناسب استفاده کرده تا نور اتومبیل‌های روبه‌رو چشم‌های شما را اذیت نکند. عینک‌های مخصوص رانندگی در طول شب، انعکاس‌های اضافی را به خود جذب کرده و قدرت بینایی کاربر را افزایش می‌دهند.

رعایت سرعت مجاز در ساعات شب

سرعت استاندارد شب را رعایت کنید. سرعت بالا در شب بسیار خطرناک است، چون راننده در شب دید محدودتری نسبت به‌روز دارد و تنها محدوده‌ای را می‌بیند که با نور چراغ‌های اتومبیل روشن شده است. حداکثر سرعت مجاز رانندگی در جاده‌های اصلی بروز شهری ۸۵ کیلومتر در ساعت اعلام شده، ولی در خیابان‌های فرعی نباید بیشتر از ۷۵ کیلومتر بر ساعت سرعت گرفت.

اجتناب از رانندگی در زمان نامناسب

سعی کنید هنگام غروب آفتاب از رانندگی خودداری کنید. غروب آفتاب در اصطلاح هوا گرگ‌ومیش است و راننده دید مناسبی برای رانندگی ندارد. بدین ترتیب، احتمال بروز تصادف به طور قابل‌توجهی افزایش پیدا می‌کند. حتی اگر شما با رانندگی در هوای گمراه‌کننده گرگ‌ومیش مشکل نداشته باشید، دلیلی ندارد که رانندگان دیگر نیز فیلتر روی چشمان خود داشته باشند!

توجه کامل به جاده

حتماً به حضور حیوانات در جاده توجه کنید. فرقی نمی‌کند در مسیرهای درون‌شهری برانید یا برون‌شهری. هر لحظه ممکن است حیوانی به وسط جاده بیاید و شما برای اجتناب از برخورد با این مخلوق خدا کنترل وسیله نقلیه خود را از دست بدهید. به همین دلیل باید با حواس‌جمع، دید دقیق و تمرکز کافی رانندگی کرد.

عدم استفاده از چراغ‌های داخل کابین

هنگام رانندگی در شب از روشن‌کردن چراغ‌های داخل اتومبیل خودداری کنید. زیرا باعث می‌شود دید آینه وسط از بین برود و نتوانید اتومبیل‌های پشت سرخود را ببینید. اگر احیاناً قرار است به دنبال وسیله‌ای بگردید، بهتر است در محل مناسب توقف کرده و با آسودگی خاطر و نور کافی، تجسس خود را انجام دهید. حتی اگر سرنشین دیگری داخل کابین باشد، توصیه می‌شود از روشن‌کردن چراغ ماشین یا حتی چراغ‌قوه گوشی هوشمند و جستجو برای وسیله گم‌شده اجتناب کند، چون حواس راننده پرت می‌شود.

حفظ فاصله مناسب با خودروی جلویی

خواه در ساعات روشن، خواه در ساعات تاریک شبانه‌روز، همیشه توصیه می‌شود فاصله مجاز را نسبت به خودروی جلویی رعایت کنید، تا در صورت بروز حادثه، زمان و فاصله کافی برای واکنش‌دهی مناسب داشته باشید. در حین رانندگی، فاصله معمول از خودروی جلویی به‌ازای هر ده کیلومتر بر ساعت، ۶ متر است.

عدم استعمال سیگار

یکی از عادات ناشایست رانندگان در حین رانندگی، کشیدن سیگار است. بد نیست بدانید که استعمال سیگار در طول رانندگی جزو تخلفات به‌حساب می‌آید، هرچند جریمه ناچیزی بر دوش راننده می‌گذارد. کشیدن سیگار باعث آزادشدن نیکوتین می‌شود که دید راننده را مختل  می‌کند. به طور خاص در هنگام رانندگی در شب سعی کنید از کشیدن سیگار خودداری کنید، چراکه دید شما به‌اندازه کافی محدود هست.

رعایت استفاده از نوربالا و نورپایین

هنگامی‌که اتومبیلی از مقابل می‌آید از نورپایین استفاده کنید، چون کاربرد نوربالا باعث کاهش دید راننده مقابل می‌شود. اگر اتومبیل روبه‌رو از نوربالا استفاده کرد، به‌جای فشردن پدال گاز برای افزایش فاصله بهتر است سرعت وسیله نقلیه را کم کرده و فرمان را به سمت راست بچرخانید تا از خطر دور شوید. در ضمن، در هوای بارانی و مه‌آلود نیز از نوربالا استفاده نکنید، زیرا دید شما را کم و باعث آزار رانندگان دیگر می‌شود.

نکات اضافی برای سفرهای شبانه

در ساعات شبانه، تردد وسایل نقلیه در جاده‌ها کمتر می‌شود. اگر عاشق رانندگی در شب هستید و به طور خاص برای سفر از شهری به شهر دیگر، ساعات شبانه را انتخاب می‌کنید، بهتر است علاوه بر توصیه‌های فوق، دو نکته مهم زیر را جهت افزایش ایمنی و اجتناب از حوادث ناگوار ناشی از خواب‌آلودگی مدنظر قرار دهید.

استراحت کافی پیش از رانندگی

به طور خاص برای سفر از شهری به شهر دیگر، اگر جزو افرادی هستید که رانندگی در طول شب را ترجیح می‌دهید، بهتر است چند ساعت قبل از ورود به جاده حسابی استراحت کنید. حتی یک الی دو ساعت خواب نیز می‌تواند میزان هورمون خواب را در بدن کاهش داده و انرژی لازم برای پیمایش مسافت طولانی را تأمین کند. البته اگر در طول مسیر بازهم احساس خواب‌آلودگی به سراغ شما آمد، در محل امنی توقف کرده و حداقل بیست دقیقه بخوابید. همین‌طور می‌توانید در هوای شبانگاهی پیاده‌روی کنید تا ذهنتان مجدداً فعال شود. برای فعال ماندن ذهن و اجتناب از خواب‌آلودگی اجازه دارید در طول سفر هرازگاهی با سرنشینان خودرو صحبت کنید و یا داستان‌های صوتی گوش دهید تا ذهنتان درگیر شود.

نوشیدن یک فنجان قهوه

علاوه بر استراحت کافی، قهوه نیز می‌تواند ذهن شما را در طول سفر شبانگاهی فعال نگه دارد. اگر مشکل معده دارید، قهوه را فراموش کنید و در عوض به سراغ قرص‌های کافئین‌دار بروید. مصرف خوراکی‌های شیرین نیز با درگیرکردن فعالیت معده، احساس خواب‌آلودگی را از شما دور می‌کند.

جمع‌بندی

اکثر افراد از رانندگی در شب اجتناب می‌کنند، چون به دلایل مختلف از جمله محدودیت دید، نور شدید چراغ‌های جلو و عقب خودروهای حاضر در جاده، خواب‌آلودگی و… احتمال بروز حادثه در ساعات شب بیشتر است. بااین‌وجود، پیروی از اصول رانندگی و رعایت چند نکته ساده، رانندگی در ساعات شب را به تجربه‌ای لذت‌بخش و بی‌نظیر تبدیل می‌کند.

 

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0