منصوری یکی از مشهورترین شرکتهای تیونینگ در جهان بهحساب میآید که در آلمان مستقر بوده و در سال ۱۹۸۹ توسط یک مهاجر ایرانیتبار به نام کورش منصوری راهاندازی شد. این شرکت خیلی زود توانست در ارائه خدمات مهندسی و تأمین قطعات به شهرت برسد و حدود یک سال بعد روی تیونینگ و توسعه خودروهای متعلق به برندهای مطرحی همچون فراری، رولز رویس، استون مارتین و بنتلی متمرکز شد.
پس از گذشت تقریباً ۱۰ سال، منصوری نخستین شرکت تولیدی خود را راهاندازی کرده و از آن زمان تاکنون توانسته باقدرت و محبوبیت خاص، دو کارخانه تولیدی در کشورهای آلمان و سوئیس را فعال نگه دارد.
منصوری بزرگترین تیونر خودروهای لوکس است و تاکنون روی مدلهای جذابی از خودروهای مرسدسبنز، پورشه، آئودی، لامبورگینی و … کارکرده است. خودروی دورنگ بنتلی جزو جدیدترین فعالیتهای منصوری محسوب میشود که توانسته نظر عاشقان خودرو را به خود جلب کرده و البته سروصدای زیادی به پا کند.
منصوری بهتازگی دست روی مدل (Bentley Continental GTC) گذاشته و تغییرات متعددی را روی آن اعمال کرده است. خودروی بنتلی کانتیننتال GTC یکی از مدلهای گرانقیمت بازار است که در سال ۲۰۲۱ عرضه شده و قیمت پایه آن از ۲۰۲ هزار دلار آغاز میشود!
بارزترین تغییر اعمالشده روی بنتلی GTC، رنگآمیزی منحصربهفرد و دورنگ آن است. اکثر طراحان بدنه تمایل دارند تا برای ایجاد تنوع و جذابیت بیشتر، کاپوت و سقف را به طور متمایز رنگآمیزی کنند. ولی منصوری تصمیم گرفته یک طرف بنتلی روباز را به رنگ زرد و طرف دیگر را به رنگ مشکی درآورد، بهطوریکه خودرو از هر طرف با رنگ متفاوتی به چشم آید. تفاوت رنگ به درون کابین نیز راهیافته و حتی صندلیها به رنگهای زرد و مشکی روکش شدهاند.
البته رینگها در هر دو طرف به رنگ مشکی هستند، چرا که از لحاظ زیباشناسی، کنتراست رنگ مشکی و زرد بسیار جذاب و مطلوب بوده و بدون شک منصوری بهعنوان یکی از معروفترین و مجربترین تیونرهای دنیا بهخوبی بر این نکته آگاهی دارد. نمای مقابل، جانبی و عقب خودرو تغییر خاصی پیدا نکرده است. جلوپنجره بزرگ با نوارهای عمودی و چراغهای دوتکه و گرد که در واقع امضای بنتلی هستند، در نمای مقابل به چشم میخورند. رینگهای بزرگ چند پر، چراغهای عقب مجزا با گرافیک بیضیشکل و خروجیهای اگزوز دوقلو و همینطور طراحی خاص دیفیوزر از دیگر مشخصات ظاهری کانتیننتال منصوری بهحساب میآیند.
منصوری همچنین تغییری در ابعاد خودروی جدید اعمال نکرده است. این ماشین دو درب چهارنفره دارای ۴۸۰۴ میلیمتر طول، ۱۹۲۷ میلیمتر عرض و ۱۳۹۸ میلیمتر ارتفاع بوده و فاصله بین محورهای آن به ۱.۶۳۲ متر میرسد؛ بنابراین کانتیننتال GTC فضای کابین جمع و جوری دارد که البته به دلیل وجود سقف روباز، این فضای کوچک اصلاً احساس نمیشود.
داخل کابین و روی کنسول مرکزی، عبارت ویتسه و One of One نوشته شده است که بد نیست به مفهوم آن اشارهای داشته باشیم. بنتلی منصوری یک محصول تک ساخت بوده و تنها یک خودرو از این مدل در جهان وجود دارد. عبارت One of One به معنی «یک از یک» به همین واقعیت اشاره میکند. در ضمن، بنتلی دورنگ در واقع نمادی از احترام به خودروی Vitesse Rose است که در سال ۲۰۰۹ بهعنوان نخستین خودروی رنگی و خاص منصوری ساخته شد و توانست چهره برجستهتری از این شرکت آلمانی را به رخ جهانیان بکشد.
اما ظاهر تنها جنبهای نیست که در بنتلی منحصربهفرد منصوری تغییریافته است. در نسخه معمولی، کانتیننتال GTC از یک موتور بنزینی ۱۲ سیلندر استفاده می شود که در قسمت جلوی ماشین قرار دارد. این موتور توربوشارژ قادر به تولید ۵۵۲ اسب بخار قدرت و ۶۵۰ نیوتن متر گشتاور است که از طریق گیربکس ۶سرعته اتوماتیک به چهارچرخ وارد میشود. حداکثر سرعت این ماشین لوکس اسپرت حدود ۳۱۴ کیلومتر بر ساعت اعلام شده و شتاب صفر تا ۱۰۰ آن در عرض ۵.۱ ثانیه اتفاق میافتد.
ولی منصوری از پیشرانه دیگری در کانتیننتال استفاده کرده که باعث افزایش قدرت آن شده است. جزئیات این موتور به طور قطعی مشخص نیست، هرچند نتیجه آن بهراستی تحسینبرانگیز است. موتور موجود در زیر کاپوت بنتلی منصوری میتواند ۷۴۰ اسب بخار قدرت و ۱۰۲۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. به لطف این موتور قدرتمند، حداکثر سرعت خودرو حدود ۱۸ کیلومتر بر ساعت بیشتر شده و به ۳۳۲ کیلومتر بر ساعت رسیده است. متعاقباً شتاب خودرو نیز افزایشیافته و به همین خاطر بنتلی منصوری را میتوان جزو یکی از خودروهای پرشتاب جهان در نظر گرفت. با استفاده از موتور اسرارآمیز شرکت آلمانی، کانتیننتال GTC میتواند تنها در مدتزمان ۳.۳ ثانیه از حالت سکون بهسرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
خودروی بنتلی کانتیننتال GT Convertible در حال حاضر یکی از بهترین ماشینهای اسپرت بهحساب میآید که به سبب موتور قدرتمند و سرعت بالا، محبوبیت بسیاری به دست آورده است. ولی بنتلی منصوری بدون شک یکسروگردن از نسخه معمولی بالاتر بوده و به لطف پیشرانه ۷۴۰ اسب بخار و شتاب ۳.۳ کیلومتر بر ساعت، جایگاه تحسینبرانگیزی نزد علاقهمندان و کلکسیونرهای خودرو پیدا کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید