ایستگاه
خواندن 4 دقیقه
.
2 سال پیش
.
4 بازدید

بررسی عمر مفید باتری خودرو

بررسی عمر مفید باتری خودرو

باتری، محل ذخیره برق موردنیاز برای بخش‌های مختلف خودرو است و یکی از قطعات اصلی و مهم به‌حساب می‌آید. باتری ماشین وظایف متعددی را به دوش می‌کشد که از جمله آن‌ها می‌توان به تأمین انرژی و برق لازم برای استارت خوردن ماشین، تأمین برق موردنیاز برای روشن‌شدن چراغ‌ها، تأمین برق لازم برای سیستم صوتی و اطلاعات سرگرمی، برف‌پاک‌کن، تهویه هوا، بالابر شیشه و همین‌طور تأمین انرژی لازم برای استفاده از کولر در فصول گرم یا استفاده از بخاری در فصول سرد سال اشاره کرد.

باتری یک قطعه ساده و فاقد پیچیدگی به نظر می‌رسد، اما هرگونه اختلال در آن موجب فلج شدن ماشین می‌شود. بااین‌وجود، باتری یک قطعه مصرفی است و طول عمر محدودی دارد. با نگهداری صحیح و رسیدگی منظم تا حدی می‌توان طول عمر باتری را افزایش داد. ولی طول عمر مفید باتری خودرو چقدر است و با چه روش‌هایی می‌توان طول عمر باتری را بهبود بخشید؟

عمر مفید باتری خودرو چقدر است؟

عمر مفید باتری به عوامل متعددی مثل نوع باتری، برند باتری، نحوه مراقبت از باتری، رانندگی پیوسته در هوای سرد یا گرم و تعداد تجهیزات برقی به‌کاررفته در خودرو بستگی دارد. با تمام این اوصاف، عمر مفید باتری در شرایط معمولی بین ۲ الی ۳ سال است و پس از آن به‌تدریج کارایی خود را از دست می‌دهد و ممکن است هر لحظه برای همیشه خاموش شود. در این صورت چاره‌ای به جز تعویض باتری نیست. البته با رعایت چند نکته ساده می‌توان عمر مفید باتری خودرو را تا حد زیادی (نهایتاً ۵ سال) افزایش داد.

راهکارهای افزایش طول عمر باتری ماشین

روش‌های ساده و درعین‌حال مؤثری برای بهبود عمر مفید باتری خودرو وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید علاوه بر تأخیر در پرداخت هزینه تعویض، کاربرد باتری را به حداکثر رسانده و از مشکلات بالقوه مرتبط با باتری جلوگیری کنید. با رعایت نکات زیر می‌توانید عمر مفید باتری ماشین را بیشتر کنید.

– هرازگاهی جعبه محفظه باتری را بررسی کنید تا مبادا اتصالات باتری شل شده باشند. رانندگی در جاده‌های ناهموار می‌توانید باعث شل‌شدن ترمینال‌های باتری و نهایتاً تضعیف عملکرد آن شوند.

– در صورت سرما یا بارش شدید و یا گرمای بیش از حد هوا بهتر است ماشین را در پارکینگ خانه نگه داشته و از وسایل حمل‌ونقل عمومی استفاده کنید.

– عملیات باتری به باتری کردن را به روش اصولی انجام دهید تا سلامت باتری به خطر نیفتد.

– اگر در فواصل کوتاه رانندگی می‌کنید، از خاموش و روشن‌کردن مداوم ماشین اجتناب کنید.

– اگر جزو آن دسته افرادی هستید که ماشین را برای مصارف اضطراری خریداری کرده‌اید، بهتر است حداقل یک‌بار در هفته از وسیله نقلیه خود استفاده کنید تا به‌قول‌معروف، باتری ماشین نخوابد!

– هرازگاهی باتری و ترمینال‌های آن را به‌وسیله برس مناسب آغشته به آب و جوش شیرین تمیز کنید تا خاک و آلودگی‌ها از بین بروند. پس از اسپری آب سرد، باتری و ترمینال‌ها را به‌دقت خشک کنید تا اثری از رطوبت باقی نماند.

– خاموش‌کردن چراغ‌ها، رادیو، سیستم صوتی، کولر یا بخاری پیش از خاموش‌کردن خودرو، یکی از روش‌های دیگر برای افزایش عمر مفید باتری ماشین است.

– هرازگاهی سلامت باتری و ولتاژ خروجی آن را مورد بررسی قرار دهید. برای این منظور بد نیست به فرد متخصص مراجعه کرده و حتی خودرو را سرویس کنید.

– هنگامی که خودرو به حالت درجا روشن است، توصیه می‌شود وسایل برقی را خاموش کنید.

– بررسی منظم قطعات مرتبط با باتری ماشین نیز می‌تواند روی افزایش عمر مفید باتری تأثیر بگذارد. چک‌کردن دینام، بررسی شمع‌ها و تعویض به‌موقع آن‌ها، چک‌کردن سیستم روشنایی ماشین و کابل‌های انتقال برق به چراغ‌ها و بررسی وضعیت کویل و اطمینان از سلامت و عملکرد صحیح آن‌ها می‌تواند از بروز مشکلات بالقوه و فشار بیش از حد به باتری جلوگیری کند.

روش‌های بالا تا حد زیادی می‌توانند عمر باتری ماشین را افزایش دهند، ولی در نهایت باتری باگذشت زمان قابلیت خود را ازدست‌داده و فرسوده می‌شود. رانندگی با باتری فرسوده نیز مشکلات متعددی به همراه دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به عدم واکنش مناسب نسبت به دستورات ECU، نشت باتری و آسیب به سایر اجزای ماشین، کاهش نوردهی چراغ‌ها، ایجاد اتصال کوتاه در ترمینال‌های باتری، تضعیف عملکرد دریچه‌های برقی موتور خودرو، اختلال در جرقه‌زنی شمع‌ها و … اشاره کرد؛ بنابراین به مالکین خودروها توصیه می‌شود ضمن رعایت نکات مربوط به نگهداری، به عمر مفید باتری ماشین توجه داشته و با مراجعه به مکانیکی‌ها و مراکز خدماتی، نسبت به تعویض به‌موقع آن اقدام کنند.

 

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0