ایستگاه
خواندن 4 دقیقه
.
10 ماه پیش
.
24 بازدید

بادی فنس چیست؟

بادی فنس چیست؟

مقدمه

بدنه خودرو و رنگ آن به‌تنهایی هیچ حفاظی در برابر ضربات خارجی ندارد. به همین خاطر از بدو تولید خودرو تاکنون راهکارهای متعددی برای محافظت از بدنه در برابر عوامل خارجی همچون نور آفتاب، رطوبت، خط‌وخش، سنگ‌ریزه‌ها و… ارائه شده است. بادی فنس یک پوشش محافظ رنگ تخصصی (PPF) است که به سبب مشخصات منحصربه‌فرد، می‌تواند به طور جزئی یا کامل از سطوح مختلف از جمله بدنه خودرو حافظت کند. این کاور بی‌رنگ و شفاف از دوام و استقامت بالایی برخوردار بوده و طرف‌داران بسیاری در بازار دارد. در ادامه، کاور بادی فنس و کاربرد آن را به طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بادی فنس چیست؟

بادی فنس (Body Fence) یا کاور بدنه که به‌تازگی وارد بازار ایران شده، یک‌لایه بسیار نازک و شفاف است که عموماً برای مقاوم‌سازی بدنه خودرو به کار می‌رود. بادی فنس بر خلاف پوشش‌های نانو سرامیک معمولی، تمام سطوح خارجی خودرو (آینه، چراغ و…) را دربرگرفته و از آن در برابر آسیب‌ها و ضربات مختلف محافظت می‌کند. این محصول در مدل‌های مات، براق، رنگی و بدون رنگ در اختیار خریداران قرار می‌گیرد و یکی از معروف‌ترین برندهای تولیدکننده آن، هکسیس (Hexis) نام دارد.

مزایای استفاده از بادی فنس چیست؟

بادی فنس از سه‌لایه با مجموع ضخامت ۱۵۰ میکرومتر تشکیل شده و علاوه بر افزایش مقاومت بدنه، باعث بهتر دیده‌شدن رنگ خودرو می‌شود. اما این تنها مزیت بادی فنس نیست!

بادی فنس خاصیت آب‌گریزی دارد؛ به این معنی که قطرات آب و باران از روی آن لیز می‌خورند و ایجاد لک و کثیفی نمی‌کنند؛ بنابراین فرد لازم نیست ماشین را وقت‌وبی‌وقت به کارواش ببرد.

نکته مثبت دیگر در خصوص بادی فنس، هیدروفوبیک بودن آن است. این ویژگی به افراد کمک می‌کند تا بزرگ‌ترین و سخت‌ترین لکه‌ها را نیز تنها به‌وسیله یک دستمال نمناک از بین ببرند. ضمناً این محصول در برابر گرمای شدید و اشعه فرابنفش خورشید نیز از خودروی شما محافظت می‌کند.

اما شاید جالب‌ترین ویژگی این نوع کاور،  خودترمیم‌کنندگان باشد؛ یعنی اگر خراش سطحی و جزئی روی آن بیافتد به‌سرعت محو می‌شود و خودرو درست مانند روز اول به نظر می‌رسد.

معایب استفاده از بادی فنس چیست؟

حال که با نقاط قوت بادی فنس آشنا شدیم، بد نیست نگاهی هم به معایب آن بیندازیم. بزرگ‌ترین عیب بادی فنس به نحوه نصب و مواظبت از آن برمی‌گردد. به‌عنوان‌مثال، خودروی دارای روکش را هیچ‌گاه نباید به کارواش‌های اتوماتیک برده شود و لنس کارواش می‌بایست در فاصله ۱.۵ متری قرار گیرد. به‌خاطر داشته باشید که نصب کاور نیازمند دقت، ظرافت و مهارت بالایی است؛ بنابراین اگر کار را به دست افراد ناشی و تازه‌کار بسپارید نه‌تنها نتیجه مطلوبی نمی‌رسید، بلکه ظاهر ماشین خود را نیز خراب می‌کنید.

مقایسه بادی فنس با سرامیک بدنه خودرو

بادی فنس قیمت بالاتری نسبت به سرامیک بدنه خودرو دارد؛ اما مقاومت و ماندگاری آن به‌مراتب بیشتر است. سرامیک به‌مرورزمان و با هر بار شست‌وشو در کارواش نازک و نازک‌تر شده و در نهایت از بین می‌رود، اما کاور بدنه در صورت نگهداری صحیح تا مدت‌ها قابل‌استفاده است.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که بادی فنس به دلیل قیمت بسیار زیاد برای هر خودرویی به‌صرفه نیست. معمولاً به صاحبان خودروهای گران‌قیمت توصیه می‌شود که از کاور بدنه استفاده کنند؛ چراکه ایجاد هرگونه خط‌وخش روی ماشین آسیب مالی بیشتری به آن‌ها وارد می‌کند.

نحوه نصب بادی فنس چگونه است؟

پیش از هر چیز مطمئن شوید که بدنه کاملاً تمیز و بدون خط‌وخش باشد. در صورت نیاز خودرو را به صافکاری برده و خوب بشویید؛ طوری که کوچک‌ترین آثار لک نیز از بین برود. سپس دو بار سطح را پولیش کنید تا بدنه شفاف و آماده کاور شدن باشد. حال اسپری مخصوص را به بخش‌های مختلف بزنید. بادی فنس را متناسب با حد نیاز برش زده و آن را روی سطح پهن کنید. حال با کاردک مخصوص روی کاور بکشید تا کاور تماماً سطح را بپوشاند.

توجه داشته باشید که اگر کاور به‌درستی نصب نشود، آب به درون آن نفوذ کرده و در طولانی‌مدت باعث زنگ‌زدگی و آسیب جدی به بدنه می‌شود؛ بنابراین بهتر است کار را به دست متخصص و افراد حرفه‌ای بسپارید.

جمع‌بندی

بادی فنس، نوعی کاور بی‌رنگ و شفاف است که روی بدنه خودرو کشیده شده و در وهله اول از رنگ‌آمیزی آن در برابر عواملی همچون آب، نور آفتاب، آلودگی و… محافظت می‌کند. بادی فنس دوام بدنه در برابر خط‌وخش و ضربات خفیف را افزایش می‌دهد، ولی در صورت بروز سوانح رانندگی شدید نباید انتظار خاصی از این لایه محافظ داشت. بادی فنس به طور میانگین حدود ۳ الی ۵ سال دوام داشته و نصب آن هیچ‌گونه تناقضی با قوانین راهنمایی‌ورانندگی به وجود نمی‌آورد. برای برداشت یا تعویض بادی فنس بهتر است از یک فرد ماهر و باتجربه کمک بگیرید تا مبادا آسیبی به رنگ بدنه خودرو وارد شود.

 

مقالات مرتبط
دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

0