مقدمه
کارواشهای پرفشار، یکی از بهترین گزینههای ممکن برای شستشوی خودرو هستند. با استفاده از این دستگاه میتوان آلودگیهای موجود روی بدنه، چرخها و قسمتهای زیرین خودرو را با پاشش پرفشار آب از بین برد. اما روش استفاده درست از کارواش پرفشار، نکته مهمی است که اکثر مالکین خودرو بر آن واقف نیستند و به سبب کاربرد اشتباه و آسیبهایی که به بدنه وارد میشود، استفاده از کارواش را بیهوده و حتی خطرناک تلقی میکنند. ما در این مقاله به پرتکرارترین اشتباهات در هنگام استفاده از کارواش پرفشار اشاره کرده و آنها را تصحیح میکنیم.
عدم توجه به پاکیزگی محیط
اولین نکته برای استفاده از کارواش پرفشار، تمیز بودن محیط است. در حین شستشوی بدنه بدون شک چندین بار نازل به سمت زمین گرفته میشود. فرض کنید زمین آلوده و مملو از ریگ و خردهسنگ است. در این صورت پاشش آب به سمت زمین موجب پرتاب این خردهسنگها به بخشهای مختلف بدنه شده و نتیجه این موضوع، چیزی به جز پریدن رنگ و آسیب به بدنه و اجزای مختلف آن از جمله چراغها و شیشههای خودرو نخواهد بود. زمینهای خاکی و آسفالت نرم بدترین گزینههای ممکن حین استفاده از کارواش پرفشار هستند. بهتر است وسیله نقلیه خود را روی زمینی سیمانی یا پوشیده با اسفالت محکم پارک کرده و سپس با استفاده از کارواش پرفشار، عملیات شستشو را آغاز کنید.
شروع شستن خودرو از قسمت پایین بدنه
ازآنجاکه معمولاً پایین بدنه کثیفتر از بخشهای بالایی است، بسیاری افراد شستشو را از قسمت پایین آغاز میکنند. اما نباید فراموش کنید که در میان پدیدهای به نام جاذبه وجود دارد و آلودگیها را از بالا به سمت پایین انتقال میدهد. بدین ترتیب بخشهای پایینی بارهاوبارها شسته میشوند و تکرار این امر در نهایت تأثیر منفی روی دوام رنگ خودرو خواهد گذاشت؛ بنابراین بهتر است شستشوی ماشین با کارواش پرفشار را از بالا شروع کنید. به طور دقیقتر، ابتدا سقف، پنجرهها و شیشه جلو را در معرض پاشش آب قرار دهید و سپس به سراغ بخشهای پایینتر اعم از کاپوت، نمای جلو، دربها و نمای عقب بروید.
استفاده از شویندههای نامناسب برای کارواش پرفشار
خانوادههای ایرانی ارادت خاصی به مایع ظرفشویی برای شستن بدنه خودرو دارند. اما این شوینده بههیچوجه نباید برای تمیزکردن خودرو مورداستفاده قرار گیرد، مخصوصاً اگر بخواهید از کارواش پرفشار کمک بگیرید. بهجای مایع ظرفشویی، بهتر است به سراغ شویندههای مناسب برای بدنه خودرو بروید که اتفاقاً سازگاری عالی برای دستگاه فوم ساز کارواش دارند و فوم ضخیمی را جهت شستشو به وجود میآورند. مزیت فوم این است که روی بدنه باقی میماند و باگذشت زمان اندک، لکهها و آلودگیها را در خود حل میکند.
نادیدهگرفتن مراحل شستن ماشین
یکی از مهمترین نکات شستن خودرو با کارواش فشار بالا، توجه به ترتیب مراحل شستن است. برخی افراد ابتدا تنها بدنه را خیس کرده و پس از شستشو با شوینده، آنگاه با کارواش پرفشار ماشین را تمیز میکنند. این در حالی است که مؤثرترین شیوه شستن به طریق متفاوتی انجام میشود. نخست باید با کارواش پرفشار، حداکثر آلودگی را از بدنه، دیواره رینگها و لاستیکها پاک کرد. این کار به صبر و حوصله نیاز دارد و تنها برای خیس کردن بدنه نیست. پس از اینکه عمده آلودگی را با کارواش پرفشار از بین بردید، آنگاه میتوانید به سراغ مواد شوینده بروید. پارچه تمیزی را به ماده شوینده مناسب آغشته کرده و تمام قسمتهای خارجی ماشین را تمیز کنید. پس از پایان کار، یکمرتبه دیگر با کمک کارواش پرفشار، بدنه خودرو را تمیز کنید تا دیگر اثری از کف و ماده شوینده روی آن باقی نماند.
نزدیکشدن بیش از حد به بدنه
برخی مالکین خودروها برای شستن دقیق بدنه، در حالی که کارواش پرفشار را در دست دارند به ماشین نزدیک شده و اصرار دارند کوچکترین نقطه آلوده را نیز با فشارقوی آب از بین ببرند. اما این کار نهتنها لایه حافظتی رنگ را از بین میبرد، بلکه احتمال آسیب به رنگ خودرو را افزایش میدهد. کارواش پرفشار قرار نیست بهتنهایی بدنه خودرو را برق بیندازد. توصیه میشود در هنگام استفاده از کارواش پرفشار، فاصله ۱۵ الی ۳۰ سانتیمتری خود را از بدنه حفظ کنید. البته حداقل فاصله بستگی به فشار کارواش دارد.
نگهداشتن نازل در زاویه نامناسب
هر چه زاویه نازل نسبت به بدنه تندتر باشد، پاشش آب با فشار بیشتری روی بدنه اعمال میشود. ولی فشار بیشتر لزوماً به معنی شستشوی بهتر نیست. از طرف دیگر اگر زاویه نازل بیش از حد باز باشد، فشار در نقطه برخورد کاهشیافته و اثربخشی کارواش از بین میرود، چرا که آب بهجای درگیرشدن با آلودگیها، از روی آنها گذر میکند. بعلاوه مناسببودن زاویه نازل تأثیر قابلتوجهی در ماندگاری رنگ بدنه دارد. بهترین زاویه برای استفاده از کارواش پرفشار، ۴۵ درجه است تا هم درگیری با آلودگیها به حداکثر برسد و هم آسیبی به رنگ خودرو وارد نشود. البته برای بخشی نقاط مثل رینگها بهتر است زاویه را باز و بسته کنید تا آب پرفشار به تمام قسمتها برسد و آنها را بشوید. نازل را به سمت پایین خودرو نگه دارید تا آلودگیها به سمت زمین جاری شوند، نه بخشهای دیگر بدنه.
افزایش بیش از حد فشار آب
با اینکه فشار بیشتر تأثیر انکارناپذیری در زدودن آلودگی دارد، ولی رنگ و عایق رنگ بدنه را از بین میبرد. بهجای تکیه به فشار آب برای تمیزکردن آلودگیهای سخت، بهتر است از مواد شوینده استفاده کنید. فشار کارواش را در محدوده ۸۵ الی ۱۵۰ بار نگه دارید تا مبادا آسیبی به رنگ بدنه خودرو وارد شود. اگر قصد دارید فشار بیشتر را امتحان کنید، باید عواقب ناخوشایندی همچون پریدن رنگ و حتی شکستن شیشهها را پذیرا باشید. نهتنها فشار کارواش، بلکه جریان آب داخل دستگاه نیز باید به شیوه مناسب تنظیم شود. جریان آب را در محدوده ۱.۲ الی ۲.۵ گالن در دقیقه نگه دارید.
استفاده از نازل نامناسب
نازل کارواش پرفشار با کنترل زاویه پاشش و شدت آن، اثربخشی دستگاه در شستشوی بدنه را رقم میزند. نازلها با کدهای رنگی تعریف میشوند که خوشبختانه شناسایی و انتخاب آنها را آسانتر میکند. نازل صفر درجه قرمزرنگ، تنگترین نازل است که با بیشترین شدت ممکن، آب را روی بدنه اسپری میکند. تا حد ممکن از این نوع نازل دوری کنید؛ چون با اینکه آلودگیها را بهسرعت از بین میبرد، اما دشمن رنگ بدنه خودرو عزیز شما است. برای شستشوی بدنه خودرو میتوانید از نازل ۴۰ درجه سفیدرنگ استفاده کنید و با رعایت نکاتی همچون فاصله مناسب، خیالتان بابت رنگ ماشین و عایق آن راحت باشد. این نازل به طور مؤثر میتواند آلودگیهای موجود روی بدنه را از بین ببرد. برای قسمتهایی مثل چرخها و زیر خودرو نیز میتوانید به سراغ نازل سبزرنگ ۲۵ درجه بروید.
استفاده از کارواش پرفشار مناسب خودرو
انواع مختلفی از کارواشها برای اهداف گوناگون همچون شستن ماشین، سقف خانهها، راهپلهها، خیابانها و… وجود دارد. هرچند تمام آنها در دودسته بنزینی و برقی قرار میگیرند. کارواشهای بنزینی قدرت بسیار زیادی دارند و فشار آب اسپری شده توسط آنها تا ۳۴۵ بار نیز میرسد. این در حالی است که رنگ خودرو حداکثر میتواند فشار آب ۱۵۰ بار را تحمل کند. به همین خاطر بهتر است برای شستشوی بدنه خودرو به سراغ کارواشهای برقی بروید که محدوده فشار آب آنها بین ۸۳ الی ۲۷۵ بار قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید