با ازسرگیری فرایند واردات خودرو و بهمنظور رفع عطش بازار خودرو، شرکتهای دولتی و خصوصی بهطورجدی مشغول رایزنی و مذاکره با شرکای قدیمی و کمپانیهای جدید شدهاند تا بتوانند خودروهای خارجی را مطابق با نیاز بازار و آییننامه واردات خودرو در دسترس مشتریان ایرانی قرار دهند. ایرانخودرو نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به سراغ همکار چینی قدیمی خود، یعنی دانگ فنگ رفته است.
ایرانخودرو در نخستین همکاری با دانگ فنگ، هاچبک کراس H30 را در سال ۱۳۹۴ به بازار ایران عرضه کرد و رقابت جالب و موفقیتآمیزی بین این خودرو و هاچبک محبوب ۲۰۶ به وجود آورد. پس از گذشت تقریباً ۸ سال، ایکو دست روی یکی دیگر از محصولات دانگ فنگ به نام آئولوس یی شوئن (Aeolus Yixuan) گذاشته تا این سدان لوکس و خوشچهره را به بازار داخلی معرفی کند.
آئولوس یی شوئن با نام دیگر یی شوئن مکس (Yixuan Max)، یک سدان جذاب در کلاس D بوده که واردات ۴۰۰۰ دستگاه نسخه بنزینی و ۵۰۰ دستگاه نسخه هیبریدی آن توسط ایرانخودرو برنامهریزی شده است. شرکت ایرانی همچنین قصد دارد سدان کلاس Cیی شوئن مکس را بهصورت مونتاژی روانه بازار داخلی کند. در ادامه با بررسی مشخصات اصلی آئولوس یی شوئن دانگ فنگ همراه ما باشید.
مشخصات ظاهری آئولوس یی شوئن
سدان آینده ایرانخودرو به دلیل ظاهر شیک و لوکس، یکی از موردتوجهترین خودروهای موجود در بازار خواهد بود. یی شوئن مکس در نمای مقابل دارای جلوپنجره بزرگ ماتریسی و چراغهای درشت و کشیدهای میشود که ظاهری تهاجمی و چابک به ماشین بخشیده است. در اطراف جلوپنجره چندضلعی، دو قسمت مثلثی شکل به چشم میخورد که بهعنوان ورودیهای هوا ایفای نقش میکنند.
در نمای جانبی، رینگهای چند پر، سقف و ستونها به رنگ مشکی درآمده و به طور خاص، طراحی ستون C با زاویه نسبتاً تند باعث شده سدان چینی حالتی فست بک به خود بگیرد. عقب آئولوس یی شوئن شامل چراغهای سرتاسری و سپر بزرگ و بلندی میشود که چراغهای شبنما، یک چراغ مهشکن و همچنین خروجیهای اگزوز را درون خود جایداده است. ناگفته نماند که بخشی از زیبایی نمای عقب، به درب زاویهدار صندوق مربوط میشود.
داخل کابین یی شوئن مکس
یی شوئن مکس نهتنها در ظاهر، بلکه در باطن نیز یک خودروی لوکس بهحساب میآید. درون کابین این ماشین در عین سادگی، تجملاتی و چشمنواز طراحی شده و مدرنیته بهخوبی رعایت شده است. داشبورد از ارگونومی مناسبی برخوردار بوده و دریچه سرتاسری تهویه هوا در بخش میانی آن قرار دارد. در زیر دریچه تهویه، نمایشگر ۱۲.۲۵ اینچی اطلاعات سرگرمی به چشم میخورد که به سمت راننده مایل شده است. غربیلک فرمان بهصورت دی – کات طراحی شده و چندین دکمه کنترلی روی دوشاخه آن مشاهده میشود. صفحه کیلومترشمار پشت فرمان، اطلاعات حیاتی ماشین را بهصورت دیجیتالی با گرافیک جذاب به راننده نشان میدهد.
خط نارنجی در بالای داشبورد که از طرفین به سمت دربها امتدادیافته، مهمترین مشخصه کابین بهحساب میآید که ویژگی اسپرت بودن را تقویت کرده است. صندلیهای خوشساخت با روکش چرمی مرغوب، حس آسودگی را به سرنشین القا کرده و کاربرد متریال باکیفیت در بخشهای مختلف کابین و داشبورد، جای هیچ شکایت و انتقادی باقی نمیگذارد.
مشخصات فنی یی شوئن آئولوس
نسخه بنزینی یی شوئن مکس دانگ فنگ در زیر کاپوت به یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ مجهز بوده که از فناوری TGDi بهره میگیرد و حداکثر میتواند ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این مشخصات بهواسطه گیربکس ۷سرعته اتوماتیک دوکلاچه تر (W-DCT) به چرخهای جلو وارد میشود.
این خودرو از استاندارد آلایندگی یورو ۶ پیروی کرده و مصرف سوخت ترکیبی آن در ازای پیمودن ۱۰۰ کیلومتر مسافت، حدود ۶.۲ لیتر اعلام شده است. یی شوئن مکس میتواند بهسرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.
نسخه هیبریدی آئولوس یی شوئن نیز از ترکیب یک موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ با ۱۶۳ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور و یک موتوربرقی با ۱۷۷ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور استفاده میکند. مجموع خروجی پیشرانه هیبریدی به ۳۴۰ اسب بخار قدرت و ۵۳۰ نیوتن متر گشتاور میرسد که از طریق گیربکس E-CVT موجب حرکت محور چرخهای جلو میشود. قدرت این خودروی هیبریدی در بازار ایران بینظیر بوده و بدون شک میتواند نظر مشتریان را به خود جلب کند.
تجهیزات و امکانات ایمنی و رفاهی
سدان آئولوس یی شوئن دارای تجهیزات ایمنی و امکانات رفاهی متعددی است. بخش ترمز و پایداری این خودرو شامل حداقل ترمزهای ABS و EBD به همراه ترمز اضطراری، سیستم کنترل کشش (TCS)، سیستم کنترل حرکت در سربالایی (HAC) و سیستم کنترل پایداری میشود.
شش کیسه هوای ۱۰ نقطهای، سیستم هشدار رانندگی بین خطوط، سیستم هشدار نبستن کمربند ایمنی، سیستم پایش باد لاستیکها، سنسور عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، کروز کنترل انطباقی، ترمز پارک خودکار، سیستم هشدار خستگی راننده، رادار نقطه کور، سیستم حرکت بین خطوط، سنسور باران و… در لیست امکانات ایمنی و رفاهی خودرو یافت میشوند.
همچنین سقف پانورامیک، تابلو خوان علائم رانندگی، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمهای، گرمکن برای آینههای جانبی، سیستم صوتی برند Jamo با ۱۱ اسپیکر، ماساژور صندلی راننده، دنده پشت فرمان، اهرم دنده الکترونیکی و… از دیگر تجهیزات بهکاررفته در یی شوئن مکس هستند. باید دید که ایرانخودرو کدامیک از آپشنهای فوق را برای محصول وارداتی نگه داشته و کدامیک را از لیست خط میزند.
دیدگاهتان را بنویسید